Samsung'dan Amerika'daki çip fabrikasına bir milyar dolar yatırım

Samsung'dan Amerika'daki çip fabrikasına bir milyar dolar yatırım

Intel'in ardından yarı iletken çip sektörünün en büyük üreticisi olan Samsung, bugün bu alandaki faaliyetlerine yönelik yeni yatırım planını açıkladı. ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Austin şehrindeki tesislerine üretimi artırmaya yönelik yatırımda bulunacağını duyuran teknoloji devi, 2017 sonuna kadar tamamlanması beklenen yatırım planı için bir milyar dolar bütçe ayırmış.

Önceki yıllarda Samsung'un bellek çözümleri ve ağırlıklı olarak Apple A serisi çipsetlerin üretimini üstlenen Austin fabrikası, Apple gibi sektörün en büyük müşterisi kaybedilmiş olsa da, yine Amerikalı iki firmanın müşteri portföyüne eklenmesiyle kapasite artırma ihtiyacı doğuracak kadar yoğun bir tempo yakalamayı başardı.

Qualcomm için Snapdragon 600 ve 800 serisi mobil cihaz çipsetleri, NVIDIA içinse Pascal mimarili GPU çekirdeklerinin üretimini üstlenen Samsung, Austin fabrikasındaki yoğunluğu bu yatırım planıyla daha da artırmaya hazırlandığını gösteriyor. Endüstrideki konumunu daha çok bellek üretimine borçlu olan Güney Koreli üreticinin önümüzdeki yıllarda Qualcomm ve NVIDIA örneklerinde olduğu gibi dış kaynak yarı iletken çip üretiminde adından söz ettireceği kesin.



Eklenme tarihi: 2.11.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler