Samsung altı ayda 40 milyon Galaxy S4 sattı

Samsung altı ayda 40 milyon Galaxy S4 sattı

Son mali çeyrekte de rekor gelir açıklayan Samsung, yayımlanan analizlerin aksine mobil sektörde oldukça iyi günler geçiriyor. Şirketin mobil bölümünden sorumlu CEO'su JK Shin, iNews24'e verdiği demeçte, Galaxy S4'ün 40 milyon satış barajını aştığını duyurarak Android işletim sistemli amiral gemilerinin tahmin edilenden çok daha yüksek bir satış grafiği yakaladığını gözler önüne serdi.

Nisan sonunda piyasaya sürülen Galaxy S4, 155 ülke ve 327 mobil iletişim operatörünü kapsayan satış ağıyla tüketicilerin beğenisine sunulmuştu. Piyasadaki ilk ayında 10 milyondan fazla satan üst düzey akıllı telefonun ikinci ayında 20 milyon, dördüncü ayında ise 30 milyona ulaşılmıştı. Son iki ayda bir 10 milyonluk satış daha yapan Güney Koreli üretici, neredeyse altı ayda 40 milyon telefon satmış oldu.

Yapısındaki yeni yeşil PHOLED organik materyal sayesinde çok daha az güç tüketen, daha fazla ışık yapabilen ve 441 ppi piksel yoğunluğuyla pazardaki en yüksek piksel yoğunluğuna sahip AMOLED panel ünvanını elinde bulunduran bir ekran ve dört + dört çekirdekli Exynos 5 Octa çipseti beraberinde getiren Galaxy S4, her ay 10 milyon satış hedefiyle satışa çıkmış ve bu hedefe ulaşamamış olsa da gayet iyi bir satış performansı ortaya koyuyor. Yıl sonuna kadar 50 milyonu geride bırakması beklenen cihazın yeni nesil modellere rağmen mobil pazardaki satış süreci boyunca JK Shin tarafından belirlenen 100 milyon rakamını bulma ihtimali sürüyor.



Eklenme tarihi: 25.10.2013
Kaynak: iNews24

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

ömer faruk kaya - 25.10.2013 22:17:00
bilmediğimiz şeyleri öğreniyoruz yazandan allah razı olsun
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler