Samsung, mobil cihazlar için 11K çözünürlüklü ekran geliştiriyor

Samsung, mobil cihazlar için 11K çözünürlüklü ekran geliştiriyor

Ekran teknolojilerinin öncü ismi Samsung, Güney Kore hükümetinin desteğiyle 11K çözünürlüklü mobil cihaz ekranı geliştirmeye başladığını duyurdu. Hem Kore hem de dünya çapındaki 13 firmayı arkasına alan Samsung'un ekran teknolojilerinden sorumlu alt şirketi Samsung Display, bugün olduğu gibi gelecekte de mobil ekran piyasasına yön vermeyi amaçlıyor.

Teknoloji devi, son dönemde esnek ekran ve 4K Ultra HD mobil panel çalışmalarıyla adından söz ettiriyor. Son teknoloji ekranlar için milyarlarca dolar ar-ge ve üretim harcaması gerçekleştiren Samsung'un yakın gelecekte de rakiplerinin peşinde koşturması bekleniyor. 5 yıllık proje aşaması başlatılan 11K çözünürlüklü ekran bunun en büyük göstergesi.

2250 ppi piksel yoğunluğundaki 11000 x 6000 piksel 5,5 inç bir panel tasarlamak için EnDK adlı projeyi tasarlayan Samsung öncülüğündeki şirketler, Güney Kore'deki 2018 Kış Olimpiyatları'na kadar bu çözümün çalışır durumdaki prototiplerini otoritelerin beğenisine sunmayı planlıyor.

Böylesine yoğun pikselli bir ekranın nasıl bir avantaj sağlayacağı sorusuna da yanıt veren Samsung, gelecekte bu tip panellerle ek 3D teknolojilerine gerek duymadan üç boyutlu görüntü etkisi oluşturmayı amaçlıyor. Ayrıca giderek yaygınlaşan artırılmış gerçeklik teknolojilerinin bu tip özel panellerle buluşması, sektörde yeni bir devrin başlamasını sağlayabilir. Yakın zamanda bu kriterlere uygun bir panel görmemiz mümkün olmasa da tüketicilerin yakında 4K Ultra HD ekranlı telefonlarla tanışacağının müjdesini verebiliriz.



Eklenme tarihi: 11.07.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler