Samsung 800.000 Galaxy Gear sevkiyatı gerçekleştirdiğini açıkladı

Samsung 800.000 Galaxy Gear sevkiyatı gerçekleştirdiğini açıkladı

Bugün Samsung'un yeni nesil akıllı saatiyle ilgili bir rapor yayımlayan BusinessKorea, Galaxy Gear'ın dünya genelinde 50.000 civarında satış elde edebildiğini ilan etmişti. Gün içerisinde bu rapora ilişkin bazı üst düzey yöneticileriyle teknoloji basınını meşgul etmeye devam eden Güney Koreli üretici, medyaya verdiği son demeçte, iki ayda toplam 800.000 akıllı saat sevkiyatı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Yaptığı açıklamalarla şimdiye kadarki en popüler akıllı saate imza attığını sektöre kabul ettirmeye çalışan teknoloji devi, Galaxy Gear'ı bir ayda 5 milyon satan Galaxy Note 3 ile birlikte pazarlamasına rağmen planladığı satış grafiğine ulaşamadı. Desteklediği cihaz sayısı ve sunduğu işlevlerin yetersizliği nedeniyle eleştirilen Gear, son dönemde aldığı yazılım güncellemeleriyle gelişmeye devam etse de halen tüketicilerin taleplerini karşılayabilmiş değil.

Halihazırda 699-799 TL'den satılan Galaxy Gear, orta seviye telefonlara eşdeğer fiyatıyla oldukça dar bir tüketici kitlesine hitap ediyor ve bu segmentte kaldığı sürece öyle olmaya devam edecek. Samsung'un ilerleyen dönemlerde planladığı satış rakamlarını elde edebilmek için fiyat indirimine gitme ihtimali yüksek görünüyor.



Eklenme tarihi: 19.11.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler