Akıllı telefonlar için ilk LPDDR5 RAM çipi duyuruldu

Akıllı telefonlar için ilk LPDDR5 RAM çipi duyuruldu

Mobil cihazlara yönelik yarı iletken çip üretiminde sektörün bir numarası olan Samsung, yeni nesil akıllı telefonlar için geliştirdiği dünyanın ilk 8 gigabit LPDDR5 RAM modülünü gün yüzüne çıkardı. Sektörü donanımsal anlamda 5G ve yapay zeka uygulamalarına hazır hale getirecek olan bu sistem belleği, mevcut RAM çözümlerine kıyasla 1,5 kat daha yüksek veri aktarım hızına ulaşabiliyor.

10 nm sınıfı üretim süreci teknolojisiyle üretilmiş sekiz LPDDR5 çipten oluşacak bir 8 GB RAM modülü, 1,1'lik voltajda 6.400 Mb/saniye hıza çıkabilirken, 1,05 voltajda bu hız 5.500 Mb/saniye oluyor. Bugün en hızlı RAM çözümü olan LPDDR4x standardından bir sistem belleğine sahip Galaxy S9'da bellek bant genişliği 4.266 Mb/saniye ile sınırlı.

Saniyede 51 gigabaytlık veri aktarımı yapabilmesinin yanında enerji tüketimini de yüzde 30 oranında düşürecek olan Samsung'un mobil cihazlara yönelik LPDDR5 çipi, yakın zamanda üreticinin memleketi Güney Kore'de seri üretime girecek. Ancak bu RAM çipiyle donatılmış ilk telefonların 2019 ikinci yarısından önce tüketiciyle buluşması zor görünüyor.



Eklenme tarihi: 17.07.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler