Samsung, dünyanın ilk 8 Gb LPDDR4 mobil RAM çipini duyurdu

Samsung, dünyanın ilk 8 Gb LPDDR4 mobil RAM çipini duyurdu

Mobil sistem belleği sektörünün en büyük üreticilerinden Samsung, şimdiye kadar geliştirilmiş tek çipte en yoğun kapasiteye sahip 8 Gb LPDDR4 donanımını duyurdu. Halihazırda mevcut olan 4 Gb ve 6 Gb LPDDR3 bellekleriyle piyasanın öncü ismi haline gelen teknoloji devi, 2014 öncesi resmiyet kazandırdığı yeni nesil çipiyle mobil donanımlardaki yenilikçiliğini sürdürmeye devam ediyor.

Galaxy Note 3 gibi Samsung'un en yeni cihazlarına eşlik eden 6 Gb LPDDR3 çipli belleklerden %50'daha yüksek veri aktarım performansı sağlayan ve aynı zamanda 1,1 volt ile %40 daha az enerji tüketimi gerçekleştiren mobil RAM, 20 nanometre üretim süreci teknolojisiyle geliştirilmiş. 3.200 Mbps ile pin başına veri iletim oranında yine Samsung üretimi olan dünyanın en küçük ve en ince mobil RAM modülünü ikiye katlayan 1 GB kapasiteli LPDDR4 yarı iletken yonganın 2014'ün başında seri üretime gireceği bildiriliyor.

4 GB RAM'lı ilk akıllı telefon Galaxy S5 olabilir

Güvenilir bir bilgi kaynağı olan ZDNet Korea'nın son iddiasına göre; ultra yüksek çözünürlüklü akıllı telefon ve diğer mobil aygıtlar için tasarlandığı belirtilen 1 GB LPDDR4 belleğin dörtlü yığın formunda Galaxy S5'e eşlik edecek. Toplamda 4 GB'ye ulaşan ve mobil pazarda şimdiye kadarki en yüksek sistem belleği kapasitesine sahip olacak Güney Koreli üreticinin yeni amiral gemisi, 64-bit destekli yeni nesil Exynos çipset ile birlikte 2014 ikinci çeyreği gibi piyasaya sürülecek.



Eklenme tarihi: 30.12.2013
Kaynak: Samsung Tomorrow

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler