Samsung'un 14 milyar dolarlık çip fabrikasından son haberler

Samsung'un 14 milyar dolarlık çip fabrikasından son haberler

Ekimde Reuters tarafından rapor edilen Samsung'un en pahalı yarı iletken çip fabrikası, bugün bir kez daha aynı medya kaynağı tarafından gündeme taşındı. Güney Kore'nin Pyeongtaek şehrinde inşa edilen fabrikanın faaliyete başlama tarihi ve hangi amaçla kullanılacağına dair detaylar paylaşıldı.

Samsung, yarı iletken çip üretim kapasitesini yaklaşık dörtte bir oranında artıracak olan yeni fabrikasıyla ağırlıklı olarak DRAM üretimi gerçekleştirecek. Gerektiğinde mobil çipset üretimi de yapacak olan Pyeongtaek fabrikası, yaklaşık 38 milyar liraya mal olacak. Bununla yetinmeyip daha ileri bir tarihte kapasite artıma amaçlı 24,5 milyar liralık ek yatırımda daha bulunacak olan Uzak Doğulu teknoloji devi, 2017 yılı ilk yarısında seri üretime başlamayı hedefliyor.

Çinli üreticilerin bellek çipi sektörüne doğru yürüdükleri şu dönemde Samsung'un tarihindeki en büyük üretim yatırımlarından birine imza atmasına şaşırmamak gerekiyor. Zira yarı iletken teknolojilerini Çinli firmalara lisanslamaya yanaşmayarak liderliklerini sürdüren mevcut çip üreticileri, öyle veya böyle daha ucuz üretim kabiliyetine sahip Uzak Doğulu yeni isimlerden ciddi şekilde etkilenecek. Bu durumda üretim kabiliyetlerini ve tesislerini geliştirmek için geçen yıl 13,8 milyar dolar harcayan Samsung'un iki yıl sonrası için bir o kadar daha harcayacak olması, belki de sektörün gidişatını değiştirecek hamlelerden biri olacaktır.



Eklenme tarihi: 7.05.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler