Samsung, 14 nm FinFET teknolojisini kullanan Exynos 7 Octa'yı duyurdu

Samsung, 14 nm FinFET teknolojisini kullanan Exynos 7 Octa'yı duyurdu

İlk duyurusu geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Samsung'un yeni nesil mobil çipseti Exynos 7 Octa, bugün seri üretim müjdesiyle bir kez daha resmiyet kazandı. Yaklaşık bir sene önce GlobalFoundries ile 14 nm üretim süreci teknolojilerinde işbirliğine gitme kararı alan Samsung, yeni Exynos yongasında iş ortağının 14 LPE üretim tekniğini kullanıyor. Bununla birlikte 3D FinFET transistör teknolojisine geçiş yapan Exynos 7 Octa'nın mobil piyasadaki en gelişmiş yongada sistem çözümü olduğunu söylemek mümkün.

2,1 GHz hızında dört çekirdekli 64-bit ARM Cortex-A57 performans işlemci ve dört çekirdekli Cortex-A53 güç tüketim odaklı işlem kümesini beraberinde getiren Exynos 7 Octa serisine mensup Exynos 7420, benimsediği yeni transistör tasarımı ve 14 nm üretim süreciyle 20 nanometrelik rakiplerinden %20 daha yüksek performans, %35 daha düşük güç tüketimi ve watt başına performans hesabına göre %30 daha yüksek verimlilik sağlayacak.

Çipsetin internette yayımlanan performans testleriyle de doğrulanan bu rakamlar, Güney Koreli üreticinin Galaxy S6 telefonunda Snapdragon 810 yongasına yer vermeyerek akıllıca bir seçim yaptığını gözler önüne seriyor. 1 Mart tarihli resmi tanıtım etkinliğinde hem Galaxy S6 hem de Exynos 7 Octa'ya dair tüm detayların açıklanacağını hatırlatalım.



Eklenme tarihi: 16.02.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler