Samsung, 14 nm'lik orta seviye Exynos 7870 çipsetini duyurdu

Samsung, 14 nm'lik orta seviye Exynos 7870 çipsetini duyurdu

Yarı iletken sektöründe 14 nm üretim süreci teknolojinin mobil pazardaki ilk temsilcisi olan Samsung, bugün orta segmenti de yeni nesil çiplerle donatacağını duyurdu. İlk kez ay başında iddialara konu olmaya başlayan Exynos 7870 yongada sistem çözümü resmiyet kazandı.

Exynos 7 Octa serisinin bir üyesi olan çipset hakkında 14 nm üretim süreci dışında herhangi bir teknik bilgi paylaşmayan Koreli üretici, büyük ihtimalle yeni donanımını Galaxy J7 2016 modeliyle tüketicilerin beğenisine sunacak. İki hafta kadar önce resmen sertifikalanan 2016 model J7, o dönemde güvenilir kaynaklar tarafından Exynos 7870 ile birlikte anılmıştı.

Snapdragon 820'nin seri üretimi için Samsung'la anlaşması ve son dönemin en güçlü orta seviye çipsetlerini piyasaya sürmesine rağmen Qualcomm ile mesafesini korumak isteyen Samsung, kendi mobil cihazlarında kendi üretimi donanımları kullanmakta ısrar ediyor. Donanımda esneklik ve yenilikçiliği mümkün kılması dışında üretim maliyetini de azaltan bu politika, teknoloji devine ilerleyen dönemlerde daha yüksek kar oranları elde etme imkanı sağlayacak.



Eklenme tarihi: 16.02.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler