Samsung'dan 7 nm ve 10 nm çip üretimine 7 milyar dolar yatırım

Samsung'dan 7 nm ve 10 nm çip üretimine 7 milyar dolar yatırım

iPhone 7'de kullanılan Apple A10 çipsetlerinin üretimini TSMC'ye kaptırarak yarı iletken piyasasındaki en büyük müşterisini kaybeden Samsung, buna rağmen yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Geçen yıl olduğu gibi 2017'de de Qualcomm'un üst düzey yongada sistem çözümünü üretecek olan ve orta seviyedeki önemli çipset modellerini TSMC'nin elinden alan teknoloji devi, yeni nesil üretim sistemleri için yatırımlarını da artırdı.

ETNews imzalı habere göre, 10 nm çip üretim hacmini artırmak ve 2018'de mobil sektöre sunulacak 7 nm üretim süreci teknolojisine hazırlanmak için 7 milyar doların üzerinde ek yatırım gerçekleştirilecek. Ülkesindeki 10 nm tesislerini genişletmek için şimdiden ekipman siparişini veren Samsung'un yılın ikinci yarısında 2 milyar doları aşkın harcamayla 10 nm üretim kapasitesini katlaması bekleniyor.

Hem 10 nm hem de 7 nm'ye geçişte sektörün en başarılı ismi olan Güney Koreli firma, eğer Apple ile yeniden anlaşmaya varılması halinde bu yatırımları daha da artırmak için hazır. 10 nm'de rakibine ayak uydurmakta zorlanan TSMC, eğer 7 nm'de de sorun yaşarsa Apple için Samsung'a geri dönüş yolu görünebilir.



Eklenme tarihi: 15.03.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler