Video: Safir ekranlı HTC U Ultra çizilmiyor

Video: Safir ekranlı HTC U Ultra çizilmiyor

Akıllı telefonların büyük ekranlarını korumak için kullanılan dayanıklılığı artırılmış camlar yerini safire bırakabilir. Birkaç sene önce Apple'nin yürüttüğü girişimler sonrası sıkça gündeme getirilen bu ihtimal, HTC'nin yeni akıllı telefonuyla ilk kez geniş çapta hayata geçti. U Ultra telefonunu safir camla özel bir sürüm olarak satışa sunan HTC, meşhur dayanıklılık testi videolarının yayıncısı JerryRigsEverything'den de onay aldı.

Paylaştığı yeni videoda 128 GB'lık HTC U Ultra Sapphire Edition'u test eden Youtube yayıncısı, cihazın safir ekranını Tissot marka safir camlı lüks bir saat ve Galaxy S8 için üretilen safir parçacıkla kuvvetlendirilmiş koruyucu cam ile karşılaştırıyor. 50 dolarlık koruyucu camın çizilmelere karşı standart ürünlerden daha dayanıklı olmadığını ortaya koyan test, ayrıca U Ultra'nın çizilmesi epeyi zor bir ekrana sahip olduğunu gösteriyor.

Apple'nin telefonlarında kamera camı olarak kullandığı safirin aksine Mohs ölçeğinde 8. kademeye kadar çizilmeden gelen HTC U Ultra, safir camı sayesinde altıncı seviyede çizilen rakiplerinden daha iyi bir koruma sağlıyor. 5,5 inçlik bir ekran için bu seviyede sert bir camı yüksek hacimli üretmenin pek de zor olmadığını gösteren HTC, mobil sektörde safir ekranlı telefon furyasını başlatan ilk adımı atmış olabilir.



Eklenme tarihi: 5.05.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler