Retina ekranlı ikinci nesil Apple iPad mini resmen detaylandı

Retina ekranlı ikinci nesil Apple iPad mini resmen detaylandı

iPad Air'in gelişiyle iPad 3 ve 4'ü piyasadan çekip iPad 2'yi 399$, iPad mini'yi 299$ seviyesine yerleştiren Apple, küçük boyutlu tablet serisinin tepesine geçecek ikinci nesil iPad mini'yi de bugün gözler önüne serdi. Tüketicilerin en çok arzu ettiği özelliklerden biri olan retina ekranı bünyesinde barındıracak iPad mini 2, 7.9 inçlik ekranında 2048 x 1536 piksel çözünürlükle 324 ppi yoğunluğuna ulaşıyor. Bu yüksek piksel yoğunluğunu elde edebilen az sayıda panel üreticisi olduğu için donanım parçası tedariğinde problem yaşayabileceği ileri sürülen Cupertino merkezli şirketin, bu ve bu tür sorunları yaşamaması halinde yeni iPad mini ile sıradan iPad satışlarını geride bırakabileceği konuşuluyor.

ARMv8 mikromimarisini referans alan 64-bit çift çekirdekli Cyclone işlemci ve yeni nesil Imagination Technologies PowerVR Rogue serisi G6430 GPU'lu Apple A7 yonga, M7 yardımcı işlemci, 16, 32, 64 ve 128 gigabayt hafıza seçenekleri, 5 MP iSight, 1.2 MP FaceTime HD kameralar, MiMO desteği sayesinde iki kata kadar daha hızlı Wi-Fi, Bluetooth 4.0 ve 23,8 Wh pille donatılan yeni iPad mini, birkaç inç daha küçük ekranı ve daha az kapasiteli güç ünitesi dışında büyük ekranlı iPad modellerinden pek de farklı olmayan donanım özelliklerini beraberinde getirecek.

Apple iPad mini 2399 dolardan başlayıp 829 dolara kadar çıkan sürümleri bulunan iPad mini 2, uzay grisi-siyah ve gümüş-beyaz renk seçenekleriyle gelecek. 331 gram ağırlık ve 7.5 milimetre kalınlığıyla taşınabilirliği oldukça yüksek olan tabletin kasım sonunda piyasaya sürülmesi bekleniyor. İlk satış dalgasında yer almayacağı bilinen Türkiye'nin retina ekranlı iPad mini'ye 2014 ilk çeyreğinde kavuşacağı tahmin ediliyor.

Bu seneki mobil cihaz yelpazesindeki ürünler için özel kılıflar tasarlamayı ihmal etmeyen Amerikalı üretici, iPad mini 2'yi de materyal ve çok sayıda renk seçeneği bulunan 69 dolarlık bir akıllı koruyucu kılıfla birlikte sunmaya karar vermiş. Apple mağazaları ve diğer perakende teknoloji mağazaları aracılığıyla satılacak kılıf, tabletle aynı dönemde satışta olacak.

Apple iPad mini 2 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız



Eklenme tarihi: 22.10.2013
Kaynak: Apple

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler