Qualcomm'un Toq isimli akıllı saati tanıtıldı: Mirasol ekran, 3-5 gün kullanım süresi

Qualcomm'un Toq isimli akıllı saati tanıtıldı: Mirasol ekran, 3-5 gün kullanım süresi


Her yıl Kaliforniya'nın San Diego şehrinde düzenlenen Uplinq konferansı, önceki etkinliklerin aksine bu sene Qualcomm markasını taşıyan bir tüketici elektroniği çözümünün tanıtımına sahne oldu. Toq adlı kendi geliştirdiği akıllı saati resmen gün yüzüne çıkaran Qualcomm, firma bünyesinde birçok teknolojiyi bir araya getiren bu cihazla mevcut ürünlerinin yaygınlaşmasını kolaylaştırmayı umuyor.

Tecrübeli yarı iletken üreticisinin CEO'su Paul Jacobs, konferansın açılış konuşmasında, Toq'un Qualcomm'u bir tüketici elektroniği firmasına dönüştürmek için atılmış bir adım olmadığını belirterek neden böyle bir aygıt geliştirdiklerini teknoloji dünyasına anlatmaya çalıştı. Mirasol gibi yıllardır kullanıma hazır olan büyük potansiyele sahip bir ekran teknolojisinin sektörde yaygınlaşabilmesi için Toq'u referans olarak mobil pazara sürecek Amerikalı teknoloji devi, eylülün sonuna doğru seri üretim aşamasına geçip yılın son çeyreğinde sınırlı sayıdaki dağıtıma başlamayı planlıyor.Qualcomm Toq


200 MHz hızında ARM Cortex-M3 işlemci, 1.55 inç 288 x 192 piksel düşük güç tüketimli ve yoğun güneş ışığında yüksek performansa sahip dokunmatik Mirasol ekran, 90,7 gram ağırlık, 9,96 mm kalınlık, 3-5 gün kullanım süresi, ExpressLogic tarafından geliştirilen ThreadX gerçek zamanlı işletim sistemi, Bluetooth 4.0 + Low Energy desteğini beraberinde getiren Toq, Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich ve üstü işletim sistemlere destek sunan aynı adlı mobil uygulamanın kurulu olduğu Android'li cihazlarla kullanılabiliyor.

Qualcomm'un WiPower teknolojisiyle donatılan akıllı saat, kablosuz şarj standı sayesinde kolayca yeniden şarj edilebilecek ve bu hususta yaşanabilecek sıkıntıları azaltacak. Qualcomm ayrıca, yine kendi geliştirmiş olduğu Alljoyn teknolojisi üzerinden akıllı saatle veri alışverişi gerçekleştiren iki Bluetooth kulaklığı da Toq ile birlikte satacak.

Qualcomm Toq ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız



Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 7.09.2013
Kaynak: toq.qualcomm.com

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler