Qualcomm'un en güçlü çipi 8974AB'ye sahip Xiaomi Mi3 aralıkta çıkıyor

Qualcomm'un en güçlü çipi 8974AB'ye sahip Xiaomi Mi3 aralıkta çıkıyor

Çin'in son dönemde çıkardığı en büyük teknoloji şirketleri arasında yer alan Xiaomi, yeni nesil Android'li akıllı telefonunun 4G LTE Advanced destekli sürümünü ne zaman piyasaya süreceğini açıkladı. Şirketin kurucularından biri ve mevcut CEO'su olan Lei Jun, resmi Sina Weibo hesabından paylaştığı son mesajda, Qualcomm çipsetli Mi3'ün Çin'e giriş yapacağı zaman dilimini açıkladı.

ABD'li yarı iletken uzmanı Qualcomm'un halihazırda resmiyet kazanmış en güçlü yongasıyla donatılan Xiaomi Mi3'ün bu sürümü, 2.3 GHz hızında dört çekirdekli Krait 400 işlemci, 550 MHz Adreno 330 GPU ve 14,9 GB/s bellek bant genişliğine sahip olacak. Snapdragon 800 serisinin 8974AB (MSM8974AB) model numaralı üst seviye donanımı, amiral gemi sıfatlı diğer aygıtlara güç veren MSM8974'ten daha hızlı işlemci/grafik işlemci saat hızı ve daha yüksek bellek bant genişliğini beraberinde getiriyor.
Xiaomi Mi3
NVIDIA Tegra 4'lü ilk Mi3 sürümündeki Wi-Fi 802.11ac eksikliğinin MSM8974AB'ye entegre kablosuz iletişim teknolojisi çipi sayesinde yaşanmayacağını belirten Google'nin eski ürün müdürlerinden Lei Jun, ikinci Mi3 versiyonunu aralıkta resmen satmaya başlayacaklarını ifade etti. Her zamanki gibi internet üzerinden ve kısıtlı sayıda ürüne sahip partiler halinde satılacak Android'li telefonda Android platformunun kaynak kodları üzerine inşa edilmiş MIUI yazılımı yüklü olacak.

Google'nin Android takımındaki kilit isimlerden biri olan Hugo Barra'yı yönetici kadrosuna katıp Xiaomi Global adlı uluslararası operasyonlarından sorumlu alt şirketinin başına geçiren Xiaomi, henüz uzak doğu dışında satış yapmıyor. Ancak Mi3 de dahil olmak üzere diğer modellerin yakın gelecekte Avrupa, Amerika ve diğer Asya ülkelerini kapsayan daha geniş bir satış ağıyla tüketicilere ulaştırılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Xiaomi Mi3 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız



Eklenme tarihi: 9.11.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler