Qualcomm'un yeni amiral gemi çipseti Snapdragon 865 tanıtıldı

Qualcomm'un yeni amiral gemi çipseti Snapdragon 865 tanıtıldı

Bugün Hawaii'de Snapdragon Teknoloji Zirvesi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Qualcomm, 2020 ürün portföyüne dair ilk detayları gün yüzüne çıkardı. 5G'ye geçişin birincil tema olarak belirlendiği zirve, gelecek yıl Android telefonlara güç verecek iki önemli çipsetin de lansmanına sahne oldu.

Amiral gemi seviyesinde beklendiği gibi Snapdragon 865 modelini resmi olarak açıklayan teknoloji devi, işlemci ve diğer çip detaylarını paylaşmayıp yeni yongasete 5G modem entegre etmediğini söylemekle yetindi. Henüz yaygınlaşma sürecinin başında yer aldığımız 5G, gelecek yıl satışa çıkacak üst düzey telefonların hepsinde desteklenmeyecek. Bu münasebetle 5G modem entegreli bir tek çip çözümü piyasaya sürmek için erken olduğunu düşünen Qualcomm, üst segment yerine 5G entegrasyonunu orta segment için tasarladığı Snapdragon 765 ile mümkün hale getirecek.

Orta-üst seviyedeki akıllı telefonları hedef alacak olan Snapdragon 765 ile oyun odaklı 765G, bünyesinde Qualcomm'un X55 modemini barındırıyor olacak. Aynı modem, Snapdragon 865 çipsetli bir 5G telefon üretmek isteyen firmalar tarafından da müstakil olarak cihaz anakartına entegre edilebilecek.

Qualcomm'un yeni çipsetleri önümüzdeki haftalarda resmen üretilmeye başlayacak. Snapdragon 865 ve 765 yongasetli ilk telefonların 2020 kendini göstermeye başlaması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 3.12.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler