Snapdragon 835 için Windows 10 desteği resmen duyuruldu

Snapdragon 835 için Windows 10 desteği resmen duyuruldu

Dönemin dünya devi Nokia ile işbirliği yapan, hatta Finlandiyalı efsane üreticiyi bünyesine katan Microsoft, bir türlü mobil sektörde başarılı olamıyor. Tüm donanım platformlarını tek ekosistemde birleştirdiği Windows 10'a geçişten sonra sektördeki destekçilerini kaybeden ve elinde tuttuğu pazar payını da Android'e kaptıran firmanın geri dönüşü hakkında önemli bir ipucu paylaşıldı.

Bugün WinHEC 2016 etkinliğinde bir sunum gerçekleştiren Qualcomm, 10 nm'lik 2017 model amiral gemi yongaseti Snapdragon 835 için Windows 10 desteğini resmen duyurdu. Bir süredir telefon ve bilgisayar deneyimini tek cihazda buluşturmanın planlarını yapan ve nihayet tüketicinin bir Windows telefondan ne beklediğini idrak etmeyi başaran Microsoft, 2017'de Intel veya AMD yerine ARM tabanlı işlemciye sahip bir çipsetin tom fonksiyonel Windows cihazlara eşlik edeceğini müjdeledi.

Windows 8'de de benzer bir çalışmayla karşımıza çıkan Redmond merkezli yazılım devi, Windows RT adını verdiği ARM mimarili cihazlar için özel sürüm geliştirmenin ne kadar büyük bir hata olduğunu doğrudan tecrübe etmişti. Firma bu sefer ARM işlemcileri Windows32 programları için emülatorlü, evrensel Windows uygulamaları, oyunlar ve Office gibi Microsoft hizmetlerinden tıpkı x86 mimarili cihazlar gibi istifade edebilecekleri bir ekosistemle karşılayacak.

Aşağıda Photoshop denemesi yapılan Snapdragon 835 çipsetli Windows cihazlar, 2017 ikinci yarısında tüketiciyle buluşacak. Microsoft'un geliştirme sürecindeki Surface Phone cihazının da yine bu çipsetten gücünü alıp bütün bir Windows deneyimi vaat etmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 8.12.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler