Qualcomm Snapdragon 835 duyuruldu

Qualcomm Snapdragon 835 duyuruldu

2017 model üst düzey telefonların büyük bölümüne güç verecek olan yongada sistem çözümü resmen duyuruldu. Qualcomm, üretici ortağı Samsung ile birlikte mobil sektörün ilk 10 nm'lik çipsetini tanıttı. Bazı söylentilerin aksine bu sene de Güney Koreli firma tarafından üretilecek olan amiral gemi Snapdragon çözümü, yeni bir hızlı şarj teknolojisiyle donatılacak.

Snapdragon 835 adı verilen 10 nm FinFET transistör tasarımlı yarı iletken çip, 14 nm'lik tasarımlara kıyasla %40 enerji tasarrufu, %27 performans artışı ve zar alanında %30 tasarruf vaat ediyor. 2017 ilk yarısında tüketiciyle buluşacak olan çipsetin henüz hangi CPU, GPU mimarilerini kullanacağı ve Snapdragon 820/821'den ne kadar daha hızlı olacağı bilinmiyor.

835'in en dikkat çeken özelliklerinden biri QC 3.0 destekli cihazlardan %20 daha hızlı şarj imkanı sunan Quick Charge 4.0 olacak. USB-C portu ve USB Power Delivery standardıyla uyumlu olması sayesinde piyasadaki birçok cihazı desteklediği hızlarda şarj edebildiği gibi, mevcut olduğu aygıtın USB-PD destekli diğer şarj aletleriyle de hızlı şarj edilebilmesini olanak tanıyacak.



Eklenme tarihi: 17.11.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler