Snapdragon 820 grafik performansıyla tüm rakiplerini geride bıraktı

Snapdragon 820 grafik performansıyla tüm rakiplerini geride bıraktı

Gelecek aydan itibaren teknoloji mağazalarındaki yerini alması beklenen Snapdragon 820 çipsetli telefonlar, iki hafta sonra İspanya'da birer birer tanıtılacak. Haliyle performans testlerinde yeni nesil çipsete ait test sonuçları da giderek artıyor. Bugün GFXBench sisteminde listelenen bir sonuç, Qualcomm'un amiral gemi yongasetinin grafik performansını gözler önüne serdi.

%40 performans artışı ve %40 enerji tasarrufu iddiasıyla tanıtılan Adreno 530 grafik işlemcisinin eşlik ettiği Snapdragon 820, ortaya konan sonuçlara göre mobil pazarın en yüksek grafik performansına sahip çipseti oluyor. Telefon kategorisinde PowerVR GT7600 GPU'lu Apple A9 yongaya sahip iPhone 6s ve 6s Plus modellerine fark atarak liderliği devralan Snapdragon 820, NVIDIA'nın mobil Maxwell GPU'sunu kullanan Google Pixel C tableti de alt etmeyi başarmış.

Henüz final seviyede bir cihazda test edilme imkanı olmamasına rağmen liderliği büyük bir farkla ele geçirecek bir performans ortaya koyan çipset, Samsung Galaxy S7, LG G5, LeTV Max Pro, Xiaomi Mi 5, ASUS ZenFone 3 ve Motorola/Lenovo'nun amiral gemi telefonu başta olmak üzere onlarca farklı akıllı telefonda kendine yer bulacak. Samsung tarafından üretilen Snapdragon 820'yi geçebilecek potansiyeldeki tek çipsetinse 12 çekirdekli ARM Mali-T880 GPU'sunu kullanan Exynos 8890 olması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 4.02.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler