Qualcomm Snapdragon 820 yongada sistem çözümü resmiyet kazandı

Qualcomm Snapdragon 820 yongada sistem çözümü resmiyet kazandı

Mobil çipset piyasasının lider ismi Qualcomm, bugün Barselona'da düzenlediği basın etkinliğinde yeni amiral gemi yongasını duyurdu. Son üst düzey yongası Snapdragon 810'u kısa süre önce LG G Flex 2 ile tüketicilerin beğenisine sunan yarı iletken devi, buna rağmen 2015 ikinci yarısını hedef alacak 820 çipini detaylandırmaktan geri durmadı.

Tıpkı Samsung'un Exynos 7 Octa yongalarında yaptığı gibi FinFET transistör tasarımına geçiş yapacak olan San Diego merkezli fabrikasız üretici, ya TSMC'nin 16 nm FinFET+ ya da GlobalFoundries ile ortaklığa giden Samsung'un 14 nanometrelik 3D FinFET dizaynını benimseyecek. Snapdragon 820 ile birlikte 64-bit ARMv8 mikromimarisini temel alan ilk özel tasarım işlemcisini de piyasaya süreceğini müjdeleyen Qualcomm, böylece Krait işlemci ailesine son verdiği resmen ilan etmiş oldu.

64-bit uyumlu yeni işlemcisine Kyro adını veren Qualcomm, muhtemelen ARM'nin farklı işlem kümeleri arasında yük paylaşımı yapılmasını kapsayan big.LITTLE teknolojisini de terk edecek. Qualcomm'un bu teknik yerine Zeroth adını verdiği zihinsel işlem platformunu kullanması bekleniyor. Cihaz sahibinin kullanım alışkanlıkları ve taleplerine uyum sağlayarak yonganın çalışma şeklini değiştirecek olan Zeroth, bununla birlikte bir fotoğraftaki ögenin algılanabilme yetisine kadar çeşitli beyinsel fonksiyonları gerçekleştirebilecek seviyede akıllı uygulamalarında önünü açacak.

2015 ikinci yarısında Qualcomm iş ortaklarına örneklendirilip akabinde dağıtılmaya başlayacağı ifade edilen Snapdragon 820, 2015 sonu veyahut 2016 ilk yarısındaki amiral gemi telefon/tabletlere güç verecek.



Eklenme tarihi: 2.03.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler