Qualcomm Snapdragon 820, Samsung fabrikalarında üretilecek

Qualcomm Snapdragon 820, Samsung fabrikalarında üretilecek

Akıllı telefonlarına duyulan ilginin azaldığı 2014 yılında ciddi gelir kaybı yaşayan Samsung, buna rağmen yarı iletken piyasasına milyarlayca dolarlık ar-ge harcaması yapmaktan geri durmamıştı. Nitekim bu sayede SSD piyasasının üçte birinden fazlasını ele geçiren Güney Koreli üretici, mobil çipset sektörünü de sallamayı başardı.

14 nm üretim sürecine geçip yapan ilk yarı iletken üreticisi olan Samsung, kısa sürede on milyonlarca tüketiciye ulaşan Galaxy S6 ve S6 edge'yi 3D FinFET transistör tasarımlı Exynos 7 Octa yongasıyla donatmıştı. Bu donanımı sayesinde rakiplerinin birkaç adım ötesine geçmeyi başaran tecrübeli şirketin üretim kabiliyetleri yeniden kendini göstermiş oldu. Geçen sene Apple iPhone 6 ve 6 Plus ile çıkış yapan Appel A8 yongasının üretim işini TSMC'ye kaptıran Samsung, bu sefer piyasadaki en büyük iki yarı iletken çip müşterisinin ikisini de kendi safına çekmeyi başarmış görünüyor.

Daha önce birçok güvenilir kaynak aracılığıyla Apple A9 yongalarını üreteceği teyit edilen Samsung, şimdi de Re/code tarafından ikinci kez gündeme getirilen Qualcomm ortaklığıyla ne kadar doğru bir yatırım yaptığını teknoloji dünyasına gösteriyor. NBC bünyesindeki teknoloji sitesinin haberine göre, Qualcomm'un yıl sonuna doğru örnekleme sürecine geçilecek olan Snapdragon 820 çipi Samsung'un 14 nm 3D FinFET teknolojisiyle Koreli üreticinin fabrikalarında üretilecek. Zaten bir süredir Samsung'dan üretim hizmeti almakta olan San Diego merkezli fabrikasız çip tasarımcısı, yeni amiral gemi yongasetinde Samsung'u birincil üretici tayin edecek.

64-bit ARMv8 tabanlı Qualcomm'un özel tasarım Kyro işlemcisini kullanacak olan Snapdragon 820, 2016 ilk yarısında piyasaya sürülecek amiral gemi telefon ve tabletlerine güç verecek. Bu ortaklığın Samsung ve Qualcomm'u yakınlaştıracağı kesin. Fakat en büyük müşterisini kaybetmekten ötürü büyük zararda olduğunu fark eden Qualcomm'un umduğu gibi sonraki Galaxy telefonlarında Qualcomm çiplerine yeniden geçiş yapılır mı bilinmez. Ancak şimdiden 10 nm sürecinde üretim yapabildiğini ifade eden Seul merkezli teknoloji devinin gelecek yıl da rakiplerine önderlik etmesi muhtemel.



Eklenme tarihi: 21.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler