On çekirdekli Qualcomm Snapdragon 818'den ilk detaylar

On çekirdekli Qualcomm Snapdragon 818'den ilk detaylar

On çekirdekli çipset akımı beklenenden daha hızlı bir şekilde yayılıyor. İlk önce MediaTek tarafından gün yüzüne çıkarılan üç işlem kümeli on çekirdek mimarisi, şimdi de Qualcomm ile sızıntı dünyasında kendini gösterdi.

Kısa süre önce Moto X 3 hakkında detaylar yayımlayan STJS Gadgets sitesi, son haberinde Snapdragon 818 adlı yeni bir Qualcomm çözümüne dikkat çekti. Tıpkı MediaTek'in Helio X20 MT6797 çipi gibi on çekirdekli yapıdaki bu donanım, 2,0 GHz hızında çift çekirdekli ARM Cortex-A72, 1,6 GHz dört çekirdekli Cortex-A53 ve 1,2 GHz dört çekirdekli Cortex-A53 işlemci kümelerini beraberinde getiriyor. Büyük, orta ve küçük olmak üzere bu üç kümeli ölçeklendirme sayesinde ARM'nin big.LITTLE teknolojisiyle sağladığı enerji tasarrufu değerlerinin daha da ileri götürülmesi hedefleniyor.

4G LTE Cat.10 destekli modem ve LPDDR4 sistem belleği uyumluluğu sayesinde MediaTek MT6797'nin önüne geçen Snapdragon 818, Adreno 532 grafik birimini bünyesinde barındıracak. En geç yıl sonuna doğru resmen açıklanması beklenen bu donanımın seri üretimi 20 nm üretim süreci kullanılarak gerçekleştirilecek. Qualcomm'un amiral gemi yongası Snapdragon 820'nin ucuz sürümü olarak satışa çıkması muhtemel bu on çekirdekli yongada sistem çözümü, San Diego merkezli firmanın Tayvanlı MediaTek'i gerçek bir rakip olarak gördüğünün de kanıtı olacaktır.



Eklenme tarihi: 12.05.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler