Snapdragon 801 ile WiGig Wi-Fi 802.11ad mobil cihazlara geliyor

Snapdragon 801 ile WiGig Wi-Fi 802.11ad mobil cihazlara geliyor

802.11ac kablosuz ağ standardının henüz tam manasıyla nüfuz edemediği teknoloji dünyası, bir sonraki standartla tanışmaya çok yakın. WiGig olarak da bilinen ve çok sayıda teknoloji devinin desteğini arkasına alan Wireless Gigabit birliği, kısa süre önce önemli bir gelişmeye sahne oldu. Qualcomm, 2010'dan beri üç bant destekli Wi-Fi çipleri için birlikte çalıştığı WiGig standardının üreticilerinden Wilocity firmasını satın aldı. Yaklaşık 300 milyon dolarlık bu alımın resmi basın açıklamasıyla mobil sektörü ilgilendiren bir duyuru da yapıldı.

Qualcomm, 64-bit destekli ARMv8 işlemcilere sahip yeni amiral gemi yongası Snapdragon 810 ile WiGig standardını mobil cihazlara taşıyacağını ilan etti. Saniyede 7 gigabit, yani yaklaşık 850 megabaytlık veri alışverişini mümkün kılan 802.11ad tabanlı bu protokol, 60 GHz frekans teknolojisini kullanıyor. Bu teknolojiye destek sunacak cihazlar, 2,4 GHz ve 5 GHz'i de sorunsuz destekleyerek üç bant Wi-Fi kabiliyetini beraberinde getirecek. Ultra yüksek hızlara çıkabilen WiGig'in tek dezavantajı, menzilinin 10 metreyle sınırlı olması ve duvar gibi engelleri delerek yayılamaması.

Televizyon ve telefon, tablet, bilgisayar gibi diğer aygıtlar arasında 4K Ultra HD video gibi büyük boyutlu medya aktarım süresini minimuma indiren WiGig/Wi-Fi 802.11ad, önümüzdeki yıl Snapdragon 810 çipsetli cihazlarla mobil aygıtlara ve televizyonlara yayılmış olacak. Bu teknolojinin sektördeki önemli firmaların desteğiyle cihazlar arası veri aktarımında yaygın bir yöntem haline gelmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 5.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler