Qualcomm Snapdragon 805 duyuruldu: 2.5 GHz hız ve 4K Ultra HD desteği

Qualcomm Snapdragon 805 duyuruldu: 2.5 GHz hız ve 4K Ultra HD desteği

Bugün New York'tan bir basın açıklaması yayımlayan Qualcomm, yeni nesil çözünürlüklü standardı Ultra HD'ye tam manasıyla destek sunan dünyanın ilk mobil yongada sistemini tanıttı. Bu yıl onlarca cihaza girmeyi başaran Snapdragon 800 serisinin halefi konumundaki Snapdragon 805 adlı çözüm, 4K video kaydının yanı sıra ekran çözünürlüğü hususunda da bu standardı benimsemiş panelleri idare edebilecek şekilde geliştirilmiş.

2.5 GHz saat hızına kadar çıkabilen, 32-bit ARMv7 mikromimarisini referans alan San Diego merkezli yarı iletken devinin kendi tasarladığı dört çekirdekli Krait 450 uygulama işlemci ve Adreno 330'dan grafik performansı bazında %40 daha güçlü Adreno 420 grafik işlemcisi (GPU) ile donatılan Snapdragon 805'in bellek bant genişliği ise; 25,6 GB/saniye seviyesine kadar yükseliyor.

Akıllı telefon, tablet bilgisayar ve akıllı televizyonlarda kullanılmak üzere geliştirilen çipset, halihazırda 3840 x 2160 piksel çözünürlüklü panellerin mobil sektördeki ilk destekçisi konumunda. Yepyeni bir görüntü işleme çipi ve bazı modellerinde Gobi MD9x25 ile Gobi MD9x35 4G LTE Advanced iletişim teknolojisi destekli modemlerin eşlik edeceği Snapdragon ailesinin yeni üst seviye modeli, 20nm üretim süreci teknolojisiyle Qualcomm'un müşterilerine örneklenmeye başladı bile.

Yıl sonuna kadar test çalışmalarını tamamlayıp seri üretime geçecek Qualcomm, 2014'ün ilk yarısı'nda iş ortaklarıyla birlikte Snapdragon 805 ilk çözümleri piyasaya sürmüş olacak. Bu donanımın da tıpkı Snapdragon 800'de olduğu gibi piyasaya hakim olup olamayacağını yarı iletken pazarının diğer oyuncuları belirleyecek.



Eklenme tarihi: 20.11.2013
Kaynak: Qualcomm

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler