Qualcomm Quick Charge 4+ şarj teknolojisi detaylandı

Qualcomm Quick Charge 4+ şarj teknolojisi detaylandı

Geçtiğimiz yılın sonunda tanıtılan Quick Charge 4 teknolojisi, Snapdragon 820/821 çipsetli cihazlara kıyasla %20 daha hızlı şarj vaat ediyordu. Snapdragon 835 yongada sistem çözümüyle piyasaya sürülen teknolojinin henüz yaygınlaşmadan yeni bir sürümü ortaya çıktı. Qualcomm, QC 4.0'dan %15 daha hızlı şarj sunacak olan 4.0+ teknolojisini duyurdu.

Donanımsal bir güncelleme olan Quick Charge 4+, üreticilere yapacakları donanım değişiklikleriyle daha hızlı şarj imkanı sunacak. %30 daha verimli ve ortalama üç derece daha düşük sıcaklıkta bir şarj süreci elde etmeye yardımcı teknoloji ilk kez yukarıda gördüğünüz ZTE'nin nubia Z17 telefonuyla piyasaya sürülecek.

İkinci bir güç yönetim devresi sayesinde şarj akımının bölünerek cihazın daha verimli şarj olmasını sağlayan Dual Charge özelliğini güncelleyen Qualcomm, ayrıca termal dengemele fonksiyonuyla akımın daha az ısınan kanaldan gönderilmeye devam etmesini sağlayacak. Quick Charge 4+ teknolojisinin öne çıkan üçüncü yeniliği ise, gelişmiş sıcaklık kontrol mekanizması. Bu mekanizma, cihazın arka yüzeyi ile şarj konnektörünün aşırı ısınmasını ve kısa devre meydana gelmesini önleyecek.



Eklenme tarihi: 2.06.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler