Snapdragon 830'un hızlı şarj teknolojisi

Snapdragon 830'un hızlı şarj teknolojisi

iOS ekosisteminin en büyük eksiklerinden biri haline gelen hızlı şarj teknolojisi, Android'li cihazlar için her geçen nesilde giderek büyüyen bir avantaja dönüşüyor. Huawei'nin Super Charge ve Oppo, vivo, OnePlus'un VOOC ile yakaladığı şarj hızları birkaç sene öncesine kadar hayaldan ibaretti. Bugün Fudzilla.com tarafından paylaşılan verilere göre, Qualcomm'un 2017 model hızlı şarj çözümüyle hayallerin ötesinde şarj hızlarına ulaşmak mümkün olacak.

Snapdragon 820 ile piyasaya sürülen QC 3.0'da 2750 mAh kapasiteli bir pili %70 şarj seviyesine yarım saatte çıkarabilen Qualcomm, Quick Charge 4.0 teknolojisiyle yeni bir voltaj ayarlama teknolojisine geçiş yaparak bundan çok daha iyi rakamlar elde etmeyi planlıyor. Henüz hız detayları belli olmayan QC 4.0, aksesuar üreticisi bir firmadan edinilen bilgiye göre 28W güç çıkışına imkan tanıyacak.

2017 ilk çeyreğinde Snapdragon 830 çipsetli ilk telefonlarla tüketicilerin beğenisine sunulacak olan Qualcomm'un son hızlı şarj teknolojisi, kullanım süresini bir günün ötesine taşıyamayan akıllı telefon üreticilerinin kurtarıcısı olacak.



Eklenme tarihi: 10.11.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler