Qualcomm, kablosuz kulaklık piyasasını değiştirecek çipsetini duyurdu

Qualcomm, kablosuz kulaklık piyasasını değiştirecek çipsetini duyurdu

Akıllı telefonların 3,5 mm ses jakından vazgeçmeye başladığı günümüz mobil cihaz piyasası, kablosuz kulaklıkların yaygın kullanımına hazırlık yapıyor. Ancak yüksek fiyat, düşük ses kalitesi ve yetersiz pil ömrü bu tür kulaklıkların yaygınlaşmasını engelliyor. Qualcomm, CES 2018'de tanıttığı çipsetiyle bu sorunların bir kısmına çözüm olacak.

QCC5100 adını verdiği küçük bir çipset tanıtan Qualcomm, kablosuz kulaklıklara güç verecek yongayla yüzde 65 daha az enerji tüketimi yapılacağını iddia ediyor. 120 MHz çift çekirdekli dijital ses işlemci (DSP) ve 80 MHz hızında yine çift çekirdekli uygulama işlemciyle gelen çip, Bluetooth 5, aptX HD -kablosuz ses aktarımı için yüksek kalite codec- desteği kazandırdığı kulaklıklara aktif gürültü önleme ve sesli asistan entegrasyonu gibi fonksiyonlar da ekleyecek.

Qualcomm'un çipsetiyle yeni özellikler kazanan kablosuz kulaklıklar, üstelik önceki nesil modellere kıyasla yüzde 25 daha uzun kullanım süresi sunabilecek. QCC5100'den gücünü alan ilk kablosuz çözümler yılın ikinci yarısında tüketiciyle buluşacak.



Eklenme tarihi: 11.01.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler