Qualcomm, Broadcom'un 130 milyar dolarlık teklifini reddetti

Qualcomm, Broadcom'un 130 milyar dolarlık teklifini reddetti

Geçen hafta dünyanın en büyük mobil çipset ve modem çipi üreticisi Qualcomm'u satın almak için teklif sunan Broadcom, bugün resmen reddedildi. Firmanın geleceğinin parlak olduğunu öne süren Qualcomm CEO'su Paul Jacobs, teklifi az bularak oybirliğiyle reddettiklerini açıkladı.

Sektörde satın alma ve birleşmelerle büyüyerek liderliğe doğru yürüyen Broadcom, son hedefi Qualcomm'u bünyesine katmak için kesenin ağzını biraz daha açmak zorunda. Reuters'in kaynaklarına göre şimdiden yeni bir teklif için kolları sıvayan Singapur merkezli yarı iletken çip tasarımcısı, gerekirse Qualcomm hissedarlarını kışkırtarak satın alıma sıcak bakan yönetim kurulu üyeleri atamalarını talep edecek.

5G teknolojileri üzerine oldukça değerli bir birikimi bulunan Qualcomm, 2020 sonrası bilişim sektöründe değerinin katlanacağını öngörüyor. Bu yüzden Broadcom'un satın alım teklifine kolay kolay olur vermeye yanaşmıyor. Ancak şimdiye kadar göze kestirdiği neredeyse tüm firmaları yutmayı başaran Broadcom'un da vazgeçmeye niyeti yok.



Eklenme tarihi: 13.11.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler