Qualcomm'a 854 milyon dolarlık ceza

Qualcomm'a 854 milyon dolarlık ceza

Mobil çipset ve modem çipleriyle sektörün hakimi olan Qualcomm, milyar dolarlık donanım tedarik anlaşmaları dışında patent lisanslama yöntemiyle de büyük gelir elde ediyor. Geçen yılki 25 milyar dolarlık gelirlerinin üçte birini patent lisanslamaya borçlu olan firma, bu alanda sektörün en kuvvetli isimleri arasında yer alıyor. Haliyle birçok ülkede tekelcilik soruşturmalarının hedefinde olan Qualcomm'a Güney Kore'den kötü haber geldi.

Güney Kore'nin tekelciliği önleme ve adil ticaret şartlarını korumakla sorumlu komisyonu KFTC, bugün Qualcomm ile alakalı soruşturmasının sonucunu açıkladı. Patent lisanslama sürecinde sektördeki üstün konumundan istifade ederek muhatap şirketlere gereğinden fazla patenti lisanslattığı ve rakip çip üreticilerine patent portföyünü yeterince açmadığı ileri sürülen Qualcomm, Güney Kore makamlarına 854 milyon dolarlık bir ceza ödeyecek.

Avrupa, ABD ve Tayvan'da da benzer soruşturmalar geçiren Qualcomm, geçen yıl Çin'de benzer bir gerekçeyle 975 milyon dolar cezaya mahkum edilmişti.



Eklenme tarihi: 28.12.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler