Kuantum noktacık teknolojisi akıllı telefonlara bir adım daha yaklaştı

Kuantum noktacık teknolojisi akıllı telefonlara bir adım daha yaklaştı

2013'te Sony ile işbirliğine giderek adını duyuran QD Vision, iki sene öncesine kadar kendi halinde bir nanomateryal şirketiydi. Ancak Japon elektronik devinin desteğini alarak ilk kuantum noktacık teknolojili televizyonları tüketiciyle buluşturan Massachusetts merkezli firma, bu yıl yeni sektörlere giriş yapmaya başladı. All-in-One ve monitör üreticileriyle anlaşmaya varan Amerikalı teknoloji şirketinin sonraki hedefi telefon ve tabletler olacak.

Color IQ adını verdiği tekniğini şimdiye kadar 3 mm'lik kuantum noktacık optiklerle müşterilerine sunan QD Vision, geliştirdiği yeni 2 mm'lik ürünleri sayesinde daha ince monitör ve televizyonlarda kendine yer bulmayı ümit ediyor. Ekran teknolojilerinde çözünürlük standartlarının en üst seviyeye ulaştığını düşünen QD Vision CEO'su, bundan sonraki çözünürlük artışlarının görüntü kalitesine pek etki etmeyeceğini ve bu yüzden kaliteyi artırmak adına endüstrinin renk yelpazesini güçlendirecek kuantum noktacık gibi çözümlere yöneleceğini ifade ediyor.

2015'te ilk önce Ultra HD televizyonlara girmeyi planlayan QD Vision'un sonraki hedefi akıllı telefonlar olacak. %33 daha ince yapıdaki yeni ürününden de anlaşılacağı üzere firmanın tüm ar-ge faaliyetleri, renk gamutu standartlarını tam kapasite karşılayabilecek daha ince kuantum noktacık optikleri üretmek. Maliyetten yana panel üreticilerini rahatlatacak bir teknik olan kunatum noktacığın bu yıl telefon piyasasında %3'lük kesime nüfuz edeceği, önümüzdeki 5 yılda bu rakamın %26'ya ulaşacağı tahmin ediliyor.

Her yönüyle LCD türünün halefi olan OLED panellerin yüksek görüntü kalitesiyle rekabet etmek isteyen sıvı kristal ekran üreticilerinin önündeki tek çıkar yol, QD Vision ve Nanosys/3M ortaklığının geliştirdiği kuantum noktacıklar gibi görünüyor. Bu teknolojideki yeni gelişmeler mobil sektörü heyecanlandıracak cinsten. Fakat tüketicilerin ilk kuantum noktacık destekli telefonları 2015'te yaygın bir şekilde piyasada görmesi pek mümkün görünmüyor.



Eklenme tarihi: 19.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler