Kamera-telefon melezi Panasonic Lumix CM1 resmen tanıtıldı

Kamera-telefon melezi Panasonic Lumix CM1 resmen tanıtıldı

Almanya'nın Köln şehrinde başlayan görüntüleme endüstrisinin en büyük fuarlarından Photokina 2014'e pazarın önemli oyuncularından Panasonic'in imzasını taşıyan bir cihaz damgasını vurdu. Eluga telefonlarıyla Avrupa'ya açılma hayalleri suya düşen Panasonic, mobil cihaz pazarına yönelik son hamlesini Köln'de gün yüzüne çıkardı. Kamera-telefon melezi sınıfına yönelik aygıt, etkileyici tasarımı ve her iki cihaz kategorisinde de üst seviyeye hitap eden donanımıyla dikkat çekiyor.

Lumix CM1 adı verilen melez telefon, 20 MP çözünürlüklü 1 inçlik bir MOS sensör, f/2,8 diyafram aralıklı Leica DC Elmarit mercek, el ile odak kontrol halkası ve Venus Engine kamera işlemcisini beraberinde getiriyor. Ultra HD 4K video çekim kabiliyeti ve özel kamera, galeri uygulamalarıyla görüntüleme kısmında Nikon 1 serisi ve Sony RX100 ile yarışabilecek bir yapı benimseyen DMC-CM1, tek düğmeyle telefon ve kamera modları arasında geçiş yapabiliyor. 4,7 inç Full HD IPS LCD ekran, 2,3 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AB çipset, 2 GB RAM, 16 GB hafıza, 128 GB'ye kadar microSD desteği, NFC çipi, 3G, 4G LTE, GPS, Wi-Fi, Bluetooth, 2.600 mAh pil ve son olarak Android 4.4 KitKat işletim sistemi, yeni Panasonic çözümünün akıllı telefon kısmını oluşturuyor.

899 avro seviyesindeki fiyatı dışında Panasonic'in üst seviyeye layık bir kamera telefon ürettiğini kabul etmek gerekiyor. 21 milimetre kalınlık ve 204 gramlık ağırlığıyla taşınabilirlik hususunda da zorluk yaşatmayacak olan Lumix CM1, Kasım 2014'te Fransa ve Almanya'da piyasaya sürülecek. Eğer Japon elektronik devi umduğu satış rakamlarına ulaşabilirse, Kuzey Amerika ve diğer Avrupa ülkeleri için de resmi satış yolu açılmış olacak.



Eklenme tarihi: 15.09.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler