4,85 mm kalınlığındaki Oppo R5 tanıtıldı

4,85 mm kalınlığındaki Oppo R5 tanıtıldı

Bugün Singapur'da bir basın etkinliği düzenleyen Çinli mobil cihaz üreticisi Oppo, sektöre damgasını vuracak tanıtımlar gerçekleştirdi. R serisinin yeni modelini gün yüzüne çıkaran firma, bir kez daha dünyanın en ince akıllı telefonu ünvanını kullanmaya hak kazandı. Özel tekniklerle kaynaklanmış, el ile işlenmiş 4 milimetrelik bir alüminyum çerçeveye sahip Oppo R5, 4,85 mm'lik kalınlığıyla en yakın rakibinin neredeyse bir milimetre önüne geçmeyi başarıyor.

5 mm altı kategorisinin ilk üyesi, ultra ince yapısına rağmen donanım özellikleri bakımından oldukça zengin görünüyor. Böylesine dar bir kasa hacmine gerekli tüm donanım elemanlarını sığdırabilmek için ekran türü tercihini AMOLED'den yana kullanan Oppo, R5'te 5,2 inçlik 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü bir panel kullanmış. Qualcomm'un 1,5 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli 64-bit ARM Cortex-A53 işlemci ve Adreno 405 GPU'lu Snapdragon 615 yongası, 2 GB RAM, 4K Ultra HD video çekebilen 13 MP Sony IMX214 kamera sensörü, 5 MP ön kamera, Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 4.0, Android 4.4 KitKat işletim sistemi tabanlı Color OS 2.0 yazılımı, 2.000 mAh pil ve bu donanımı soğutmak için özel olarak tasarlanmış sıvı metal ile hal değiştirebilen materyallerden oluşan soğutma sistemi 5 milimetreden daha ince bir kasada bir araya geliyor.

Bu kalınlıkta 3,5 mm ses jakını kullanamayacağı için kutu içeriğine bir microUSB - ses jakı dönüştürücü ekleyen Oppo, ayrıca yeni cihazını VOOC hızlı şarj aletiyle birlikte satacak. Bu şarj adaptörü sayesinde yarım saatte cihazın pilini %75 doluluğa ulaştırmak mümkün. 2999 yuan (~1.080 TL) fiyat etiketli Oppo R5, üreticinin satış faaliyetleri yürüttüğü 20 ülkede piyasaya sürülecek. Oppo'nun Türkiye'ye gelmesi halinde bu modelin de ülkemizde resmi satışının başlayabileceğini söyleyebiliriz.



Eklenme tarihi: 29.10.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler