Oppo, 2015'te 50 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi

Oppo, 2015'te 50 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi

Yeni yılın ilk ayını tamamlamak üzere olduğumuz şu günlerde 2015'e dair çarpıcı bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Mobil cihaz üreticilerinin geçen yılki ekonomik tablolarını ortaya koyması, sektörde sıralamanın nasıl olduğunu gözler önüne serdi. Elde ettiği verileri endüstriyle paylaşan pazar araştırmaları şirketi TrendForce, Çinli Oppo'nun hızlı yükselişine dikkat çekiyor.

Ultra ince R7 serisi telefonlarının 15 milyonu aşan satış performansıyla büyük katkı sağladığı Oppo, 2015'te 50 milyon akıllı telefon satarak pazarın sekizinci büyük üreticisi olmayı başarmış. Sony, HTC, BlackBerry, Microsoft gibi dünya devlerini geride bırakıp yine Çinli üreticiler olan vivo ve ZTE'nin önüne geçmeyi başaran Guangdong merkezli firma, yıl bazında %67'lik büyüme oranıyla bu alanda da en başarılı isimlerden biri olmayı başarmış.

50 milyon satışla %3,8 pay kapabilen Oppo'yu %4 ile TCL (Alcatel OneTouch), %5,3 ile LG, %5,4 ile Lenovo ve %5,6 ile Xiaomi izliyor. Geçen sene 100 milyon barajını aşarak tarihi bir başarıya imza atan Huawei, %8,4 pay elde ederken ilk iki sırada yine Apple ve Samsung yer almış. Oppo açısından tablonun 2016'da pek değişmeyeceği, pazar payının %3,9 seviyesinde olacağı öngörülüyor. Oppo ise tıpkı diğer Çinli üreticiler gibi iç pazardaki doyumun etkilerini azaltmak için Hindistan'daki faaliyetlerini artırma çabasında. Hindistan'da 2016 için %300'lük bir büyüme bekleyen şirketin geleceğini de bu ülkedeki performansı etkileyecek.



Eklenme tarihi: 27.01.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler