Popüler internet tarayıcısı Opera'ya Çinli talip

Popüler internet tarayıcısı Opera'ya Çinli talip

Sanal dünyanın ilk internet tarayıcılarından birini geliştiren Opera, içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar hasebiyle son bir senedir kendisine uygun bir alıcı arıyordu. Bugün basına yansıyan son gelişmelere göre Opera'nın ilk ciddi talibi Çinli bir konsorsiyum oldu. Aralarında Qihoo 360 ve Kunlun Tech internet şirketlerinin de bulunduğu konsorsiyum, Norveçli şirket için 1,2 milyar doları gözden çıkarmış.

300 milyona yakın mobil kullanıcısıyla ciddi bir sanal topluluğa hitap eden Opera'nın yönetim kadrosu, Uzak Doğu pazarında varlık gösterip iflastan kurtulmak adına yapılan teklifin çok önemli olduğunu düşünüyor. Son pazar değeri rakamlarından yüzde 50 daha yüksek bir teklifle Avrupalı şirketin kapsını çalan Çinli konsorsiyum, Opera tarayıcılarını Batılı internet devlerinin giremediği akıllı telefonlara ulaştırmayı mümkün kılabilir. Üstelik konsorsiyumda Qihoo 360 gibi tarayıcı sektöründen bir ismin de yer alması başarılı olma ihtimalini artırıyor.

Hissedarlarına teklifin kabul edilmesi yönünde tavsiyelerde bulunan Opera yönetimi, gelecek ay nihai kararın açıklanmasını bekliyor. Teklifin kabul edilmesi halinde ülke bazında izin alım süreci başlayacak. Olumlu bir karar çıkması halinde alım anlaşmasının yaz döneminden önce tamamlanacağı ifade ediliyor.



Eklenme tarihi: 10.02.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler