Bütçe dostu üst düzey akıllı telefon OnePlus One resmiyet kazandı

Bütçe dostu üst düzey akıllı telefon OnePlus One resmiyet kazandı

Özgün mobil cihaz tasarımlarıyla dünyada markasını duyurmayı başaran Oppo'nun eski bir üst düzey yöneticisi tarafından kurulan OnePlus, bugün ilk akıllı telefonunu duyurdu. Pekin merkezli şirket, bir süredir internet üzerinden yürüttüğü pazarlama kampanyasıyla tüketicilerin ilgisini çekmeye çalışıyor. Dünya medyasının gündemini meşgul etmeyi başaran OnePlus, One adını verdiği ilk ürünüyle teknoloji dünyasının karşısına çıktı.

İş ortağı Cyanogen yazılım ekibinin desteğiyle geliştirilen akıllı telefon, 5,5 inç büyüklüğünde Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlüklü bir IPS LCD ekran, OnePlus One2,5 GHz hızında dört çekirdekli Krait 400 işlemciye sahip Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC çipset, 3 GB LPDDR3 RAM, 16/64 GB dahili hafıza, Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11ac, NFC, GPS, GLONASS, 5 MP görüntülü görüşme kamerası ve 3.100 mAh'lik bir pili bünyesinde barındırıyor.

Telefonunda 13 MP çözünürlüklü ikinci nesil Sony Exmor RS kamera sensörü, 6 katmanlı f/2.0 diyafram aralığına sahip kamera merceği ve çift LED flaşa yer veren OnePlus, aygıtın Ultra HD 4K ve 120fps slow-motion çekim kabiliyetine sahip olduğunu belirtiyor. Çoklu medya fonksiyonları bununla da sınırlı kalmayan One, alt kısmına entegre edilmiş iki JBL hoparlör ve üç mikronlu ses kayıt sistemiyle piyasaya sürülecek.

Magnezyum alaşımdan imal edilmiş bir kasa ve kot, bambo, tahta, kevlar gibi materyallerin kullanıldığı arka kapakların takılabildiği çıkarılabilir pil kapağı ile gelen One, metal gövdesine rağmen yalnızca 162 gram ağırlığında. 8,9 milimetre kalınlığındaki telefonun siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunuyor.

16 GB'lik versiyonu 299$, 64 GB hafızalı versiyonu ise 349$ seviyesinden satılacak olan One+ One, Android 4.4.2 KitKat işletim sistemi üzerine inşa edilmiş CyanogenMOD 11S yazılımını önyüklü olarak yapısında ihtiva edecek. Telefon ilk etapta Avusturya, Belçika, Danimarka, Almanya, Finlandiya, Fransa, Hong Kong, İtalya, Hollanda, Portekiz, İspanya, İsveç, Tayvan, ABD ve İngiltere'de satışa sunulacak.

Ekranın altındaki kapasitif düğmeler ve ekran üzerindeki dolaşım çubuğu arasındaki tercihi kullanıcıya bırakan OnePlus, daha özgür bir ekosistem oluşturmak için bu ve buna benzer uygulamalarda bulunduğunu, bulunmaya devam edeceğini ifade ediyor. Henüz Türkiye'de satılıp satılmayacağı kesinleşmemiş olan aygıtın ilk tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. OnePlus One sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 23.04.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

Berkay Kebabcı - 24.04.2014 21:59:00
Türkiyeye nekadar sürede gelir bir fikriniz varmı
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler