OLED ekranlı ilk iPhone hakkında yeni iddialar

OLED ekranlı ilk iPhone hakkında yeni iddialar

Samsung ile OLED ekran tedariği için işbiriliğine gittiği bilinen Apple, yeni nesil panelle donatılacak ilk telefonuyla bir süredir gündemi meşgul ediyor. Bloomberg, Barclays ve Nikkei'den sonra meşhur KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo da OLED iPhone modeline dair yeni detaylar paylaştı.

2017'de OLED panel tedariğinde yaşanması beklenen sıkıntılar nedeniyle tüm iPhone 7s/8 telefonlarını yeni ekran türüne güncellemesi mümkün görünmeyen Apple, iddiaya göre donanım standartları daha yüksek üçüncü bir cihazla OLED'e geçişi başlatacak. İddiaların birçoğunda kavisli ekran ve cam kaplı kasa kullanacağı belirtilen 'iPhone Pro' modeli, tedarik zincirinden kaynaklara göre 5,8 inçlik bir ekran kullanacak.

5,8 inç boyutunu doğrulayan Ming-Chi Kuo, kullanılabilir ekran boyutunun ise 5,1-5,2 inç civarında olacağını belirtiyor. Teknoloji devinin farklı bir ürün formuyla tüketicilerin karşısına çıkacağına işaret eden söylentiler, 4,7 ve 5,5 inçlik modellerde TFT LCD kullanımının süreceğini gösteriyor.



Eklenme tarihi: 17.11.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler