NVIDIA'dan oyun tableti: SHIELD Tablet

NVIDIA'dan oyun tableti: SHIELD Tablet

Ekran kartı ve yongada sistem çözümü üreticisi NVIDIA, geçen sene son kullanıcıya yönelik taşınabilir oyun konsolu SHIELD'i piyasaya sürmüştü. Yalnızca ABD'de satışa çıkan cihaz, şimdi tablet bilgisayar formunda dünyaya açılıyor. Firma, gerçekleştirdiği tanıtımla oyun odaklı aygıtları arasında SHIELD Tablet modelini eklediğini duyurdu. Amerika ve İngiltere'de basın mensuplarına yönelik küçük çaplı bir tanıtım organize eden NVIDIA, Shield tabletiyle oyuncu dostu çözümlerini daha geniş kitlelere ulaştırmaya başlayacak.

5 inç ekran entegreli bir oyun kolundan sonra ciddi bir donanım güncellemesi olarak görülen Shield Tablet, Nvidia Shield Tablet8 inç 1920 x 1200 piksel IPS LCD ekran, 2,2 GHz 4+1 çekirdekli ARM Cortex-A15 işlemci, Kepler Mobile GPU'lu Tegra K1 çipset, 2 GB LPDDR3 RAM, 16/32 GB dahili hafıza, 128 GB'ye kadar microSD desteği, 5 MP HDR destekli ön ve arka kamera, 2x2 MiMO antenli çift bant (2,4/5 GHz) Wi-Fi 802.11n desteği, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0 + LE, GPS, microSIM slotu (LTE versiyonunda), 10 saat video izleme süresi sunan 5.200 mAh pil ve NVIDIA SHIELD yazılımlarıyla desteklenen saf Android 4.4.2 KitKat işletim sistemini yapısında barındırıyor.

192 CUDA çekirdekli Kepler GPU'su sayesinde piyasadaki en güçlü rakipleri iPad air ile Galaxy Tab S 8.4 ve diğer Exynos 5420 çipsetli tabletlerin birkaç kat üstünde grafik performansı sergileyen Shield Tablet, bazı oyunlarda yeni nesil konsollardan farksız görsellik sunabiliyor. Tek şarj ile oyunun grafik yoğunluğuna bağlı olarak 2-4 saat arasında oyun süresi vaat eden Android tablet, ön kısmında çift hoparlör, çift bas refleks portu, mikrofon, micro-HDMI portu ile Ultra HD 4K görüntü çıkışı gibi çoklumedya fonksiyonlarını beraberinde getiriyor. 59 dolar değerindeki SHIELD kontrolcüsü ise, Wi-Fi Direct üzerinden tabletle iletişim kurarak Bluetooth'tan çok daha düşük gecikme süresiyle daha pürüzsüz bir oyun deneyimi sağlayacak. Özel oyun kolu, ön kısmında özel bir dokunmatik bölüm, mikrofon, ses jakı ile kol üzerinden ses çıkışı, sesli kontrol, oyun içi sohbet desteği gibi oyunculara yönelik işlevlere bünyesinde topluyor.

Trine 2, War Thunder, The Talos Principle, Pure Chess ve aralarında Half-Life 2, Portal'ın yenilenmiş daha iyi grafiklere sahip versiyonlarının da bulunduğu 200 Shield kontrolcü destekli, 200 de tablet üzerinden oynanabilen Tegra K1 optimizasyonuna sahip 400 oyun bulunuyor. Geliştiricileri destekleyerek mobil ekosistemin en zengin oyun platformu Shield'i meydana çıkaran NVIDIA, GameStream ve GRID sistemleriyle tablet üzerinden PC oyunlarının oynanabilmesini de mümkün kılıyor. Televizyona bağlayarak Ultra HD görüntü alabileceğiniz Shield Tablet, hem tablet bilgisayar hem taşınabilir bir oyun sistemi hem de oyun konsolu görevi üstlenerek benzersiz bir oyun donanımı olduğunu kanıtlıyor.

299 dolar fiyatla 16 GB Wi-Fi versiyonu ön siparişe açılan NVIDIA SHIELD Tablet, 399 dolarlık 32 GB hafızalı 3G/4G sürümüne de sahip. 14 Ağustos tarihinde Avrupa'da satılmaya başlayacak NVIDIA tabletinin Türkiye'ye gelip gelmeyeceği kesinleşmiş değil. Cihazın ülkemizle alakalı gelişmelerini Mobiletişim'den takip edebilirsiniz.

Nvidia Shield Tablet sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.





Eklenme tarihi: 22.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler