Kepler ekran kartlı NVIDIA SHIELD Tablet internete sızdı

Kepler ekran kartlı NVIDIA SHIELD Tablet internete sızdı

GPU'nun mucidi NVIDIA, ekran kartı pazarındaki oyuncu dostu yaklaşımlarından sonra mobil sektörde de aynı anlayışla ürünler sunma çabasını sürdürüyor. SHIELD el konsoluyla ilk oyun odaklı cihazını tüketicilerle buluşturan firma, seriyi genişleterek önümüzdeki günlerde ilk Shield tabletini gün yüzüne çıkaracak. Son birkaç senedir GeForce serisi ekran kartlarına güç veren Kepler mimarisiyle farkını ortaya koymak isteyen NVIDIA'nın mobil Kepler GPU'lu tabletine ait ilk görüntü, resmi tanıtım öncesi internete sızdırıldı.

7,9 inç büyüklüğünde 2048 x 1536 piksel çözünürlüklü bir ekran, 2,1 GHz hızında çalışan 4+1 çekirdekli en yeni ARM Cortex-A15 işlemci mimarisine sahip Tegra K1 çipsetin yer aldığı tablet bilgisayar, 192 CUDA çekirdeğiyle gelen bir Kepler Mobile ekran kartıyla 365 GFLOPS seviyesinde bir grafik performansı sunacak. NVIDIA SHIELD Tablet olarak adlandırılması beklenen cihazın saf haldeki en güncel Android işletim sistemi versiyonu ve Tegra Zone uygulama mağazasını ön yüklü olarak bünyesinde barındırması bekleniyor. HTC tarafından üretildiği iddia edilen şık tasarımlı aygıtta 2 GB sistem belleği ve çift bant (2,4/5 GHz) destekli Wi-Fi desteği mevcut olacak.

NVIDIA ile ilgili birçok doğru sızıntıya imza atan Fudzilla'nın birden fazla kaynağına dayandırdığı haberine göre, HTC-NVIDIA ortaklığından doğan SHIELD Tablet'in satış fiyatı 299$ ve 399$ arasında olacak. 22 Temmuz'da resmen duyurulacağı ileri sürülen oyun odaklı Android tablet, aynı gün ön siparişe açılacak ve yaz sezonunun ilerleyen günlerinde piyasaya sürülecek.




Eklenme tarihi: 18.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler