Nokia’nın liderliği sona eriyor

Nokia’nın liderliği sona eriyor

Nokia'nın ikinci çeyrek satışları yüzde 5 gerileyerek 16,68 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Şirket önümüzdeki dönemde durumun daha da kötüye gideceğinin sinyalini vererek daha önce 2,12 milyar dolar olarak açıkladığı net kar beklentisini de 1,48 milyar dolara çekti.

Nokia 5800 XpressMusicSebepleri neler olabilir
Nokia’nın gerilemesinde bir çok sebep var. Samsung ve Sony Ericsson’un artık Nokia kalitesinde veya daha üstün modeller ürettiğini görüyoruz. Bu modeller hem yeni kullanıcıları hem de Nokia kullananlarını kendisine çekiyor. Fiyat farkları da tercih sebeplerini etkileyen diğer bir faktör. Samsung ve Sony Ericsson dışında Apple iPhone’un çıkması ve bu modelin dünya genelinde ses getirmesi Nokia’yı çok etkiledi. Artık insanlar en iyi telefon hangisi sorusuna Nokia yerine iPhone şeklinde cevap veriyor.

PDA’larda öne çıkmaya başladı
Özellikle BlackBerry, HTC ve HP’nin çok üstün özellikli modelleri piyasaya sunması ve bu modellerin iş dünyası ve normal kullanıcı tarafından tercih edilmesi Nokia’nın satışlarının düşmesine neden oldu. Nokia’nın geciken dokunmatik ekranlı cep telefonu piyasada büyük bir pay kaybına sebep oldu ve olacak.



Eklenme tarihi: 25.10.2008
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler