Nokia'nın Android işletim sistemli Lumia cihazlar test ettiği ortaya çıktı

Nokia'nın Android işletim sistemli Lumia cihazlar test ettiği ortaya çıktı


Eski bir Microsoft yöneticisi ve Nokia'nın son CEO'su olan Stephen Elop, birçok kez Android platformuyla alakalı planları olmadığını dile getirmişti. Ancak New York Times'in firmaya yakın kaynaklarından edindiği bilgiye göre; Microsoft alımı için görüşmeler başlamadan önce Nokia içerisinde bir takım, Android işletim sistemli Lumia cihazları test ediyormuş. Bu durumdan Microsoft yöneticilerinin de haberdar olduğunu bildiren NYT, endüstrinin Nokia'yı kuratarabileceğini düşündüğü bu projenin Microsoft alımı sonrası rafa kaldırıldığını ileri sürdü.

Şubat 2011'de Windows Phone platformu için Nokia ile işbirliğine giden Microsoft, 2014'ün sonuna kadar Finlandıyalı üreticinin akıllı telefonlarına güç verecek yazılımın tek tedarikçisi olacaktı. Bu dönemde pazarın üçte birini elinde bulunduran Nokia, halihazırda sadece %3'lük bir paya sahip. Kötü gidişatı önlemek için 2015 ve sonrasına yönelik planlar üretmeye başlayan Avrupa telekomünikasyon devi, Android ile ilgili çalışmalarında ciddi bir ilerleme katetmiş.

Eylül 2013'ün ilk günlerinde Nokia ile yeni bir anlaşma daha imzalayan Microsoft'un yıllardır beklenen alım hamlesi hayata geçirilmiş oldu. 7.2 milyar dolar ödeyerek Nokia'nın cihaz ve servisler bölümü, üretim operasyonlarını satın alıp patent ve teknolojilerini lisanslayan Amerikalı yazılım şirketi, Windows Phone ekosisteminin %80'ini oluşturan Nokia'yı resmen bünyesine katmış oldu. Altı ay kadar devam eden görüşmelerin başlamasında Android platformuna yönelik faaliyetlerin ne kadar etkili olduğu bilinmez, fakat bundan sonra Nokia markasını Android'li cihazlarda görmemizin mümkün olmadığını söylemek mümkün.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 14.09.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler