Nokia'nın 6 inçlik telefon-tablet melezine ait olduğu iddia edilen ön panel görüntülendi

Nokia'nın 6 inçlik telefon-tablet melezine ait olduğu iddia edilen ön panel görüntülendi


Lumia 625 ile 4.5 inç üstü segmentine adım atan ve daha büyük cihazların yolda olduğunu resmen açıklayan Nokia'nın ilk telefon-tablet melezine ait ön panel gün yüzüne çıkmış olabilir. Sızıntılarıyla uzak doğu medyasının güvenilir kaynakları arasına ismini yazdıran iCTech, Sina Weibo hesabı üzerinden paylaştığı görselin 6 inçlik bir Nokia aygıtı için üretildiğini ileri sürdü. Halihazırda geniş hacimli seri üretimi devam eden panel, muhtemelen üreticiler için kapasitif dokunmatik düğmelerle bütünleşik dayanıklı cam imalatı gerçekleştiren bir fabrikada görüntülenmiş. Cihaz hakkında pek fazla detay içermeyen donanımın 6 inç seviyesindeki ilk Lumia'ya eşlik etmesi bekleniyor.

Nokia, alüminyum kasalı Lumia 925 ve 41 MP kameralı Lumia 1020 ile müşterilerine yeni donanım seçenekleri sunmuş; ancak çipset, ekran çözünürlüğü gibi detaylarda rakiplerine ayak uydurabilmek için Microsoft'un Blue kod adlı yeni yazılımını beklemeye başlamıştı. Finlandiyalı üreticinin yöneticileri tarafından da dile getirilen telefon-tablet melezinin bu nedenle üçüncü Windows Phone 8 (GDR3) genel dağıtımıyla birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlük ve dört çekirdekli yeni yongada sistem çözümlerine destek sunacak WP8 GDR3, halihazırda Windows Phone ekosisteminin hakimi konumundaki Nokia için büyük önem teşkil ediyor. Yılın her çeyreğinde üst seviye bir ürün piyasaya sürüp teknoloji medyasının gündeminden düşmemeyi ve satış rakamlarını düzenli hale getirmeyi amaçlayan mobil sektörün eski lideri, 2013'ün son çeyreğinde bahsi geçen 6 inçlik melez cihazını tüketicilerin beğenisine sunacak.

Qualcomm'un Snapdragon 800 serisi çipiyle söylentilere konu olan aygıt, tatil sezonun Nokia'nın en mühim çözümleri arasında yer alacak ve Sony Xperia Z Ultra, Samsung Galaxy Note 3 gibi 5-6 inç kategorilerinin tamamını elinde bulunduran Android üreticileriyle rekabet etmeye çalışacak.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 26.07.2013
Kaynak: iCTech (Sina Weibo)

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler