Nokia'nın 4.7 inçlik Lumia 625 telefonu görüntülendi

Nokia'nın 4.7 inçlik Lumia 625 telefonu görüntülendi


Geniş ekranlı bir akıllı telefon geliştirdiği iddia edilen Nokia'nın Max kod adlı cihazına ait ilk görüntüler ortaya çıktı. Çin'in haberleşme donanımları sertifikalama merkezi TENAA, onay alan 625H model numaralı aygıtın teknik özellikleri ve kasa görüntülerini yayınlayacak yeni Nokia telefonunu resmen doğruladı. 4.7 inç büyüklüğünde bir TFT LCD ekranın eşlik ettiği Lumia 625, mobil pazarın eski lideri tarafından giriş seviye için geliştirilmiş.

800 x 480 piksel çözünürlük, 1.2 GHz hızında çift çekirdekli Krait işlemci, Adreno 225 GPU'ya sahip Qualcomm MSM8960 Snapdragon S4 Pro çipset, 512 MB sistem belleği, 5 megapiksel arka, 0.3 megapiksel ön kamera, 64 GB'ye kadar microSD kart desteği, Wi-Fi, Bluetooth, 3G, WCDMA, Microsoft Windows Phone 8 işletim sistemini beraberinde getiren Nokia Lumia 625H, Çin'de 1999 yuan (325$) fiyat etiketiyle Temmuz sonunda satılmaya başlayacak.

ABD'de AT&T operatörüyle dağıtılacak 4G LTE destekli sürümü daha önce sertifikalanan Lumia 625, Nokia'nın şimdiye kadar geliştirdiği en büyük ekranlı telefon ve en ucuz Windows Phone'lardan biri olma özelliği gösterecek. Bütçe dostu çözümlerinden Lumia 520 halihazırda piyasadaki en çok satan Windows Phone konumunda olan Finlandiyalı şirket, Microsoft'un Windows Phone 8 platformunu alt segmente taşıyarak akıllı telefon pazarındaki payını artırmak ve ekosistemin hızla yaygınlaşmasını sağlamak için çaba gösteriyor.

Birkaç hafta içerisinde resmen tanıtılacağı belirtilen Nokia Lumia 625'in Ağustos-Eylül aylarında Türkiye'ye de gelmesi bekleniyor. Amber isimli yazılım yeniliklerini ön yüklü olarak bulunduracak telefonun piyasaya sürülmesinin ardından yıl sonuna doğru Lumia 1020'den daha iddialı bir üst düzey Lumia'nın tanıtılacağı iddia ediliyor.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 17.07.2013
Kaynak: http://shouji.tenaa.com.cn/Mobile/MobileDetail.aspx?code=g61T3CysTlRUEzFNammlAkRCCoDEwKtD%2f3AE9yDsQWE%3d

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler