Zeiss mercekli Nokia telefonlar geliyor

Zeiss mercekli Nokia telefonlar geliyor

2005'te Nokia N serisi telefonlarla başlayan Nokia-Zeiss işbirliği bugün yeniden canlandı. Nokia markasının kullanım hakkını elinde bulunduran HMD Global, Alman optik devi Zeiss ile mobil sektörü kapsayan özel teknolojik işbirliği anlaşması imzaladı. Bundan böyle Zeiss mercek ve diğer kamera teknolojileri yalnızca Nokia markalı telefonlarda mevcut olacak.

Sadece mercek değil, Zeiss'in kamera sensörü, görüntü işleme teknolojileri ve görüntüleme algoritmalarını da içine alan anlaşma, gelecek Nokia telefonlarına görüntüleme hususunda rakipleri karşısında ciddi avantaj sağlayacak. Zeiss ortaklığının resmileşmesi, aylardır devam eden Nokia'nın amiral gemi telefonunda Zeiss mercek kullanacağı iddialarını da destekliyor.

Çift sensörlü kameraya sahip bir üst segment Nokia çözümü hazırladığı konuşulan HMD Global, mobil sektör serüveninin ilk yılında Nokia hayranlarının beklentilerini karşılamak için büyük çaba harcıyor. Zeiss işbirliği kuşkusuz eski Nokia tüketici tabanına hitap etme hedefinde kritik rol oynayacak. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da Zeiss mercekli ilk Nokia telefonların sonbaharda satışa hazır olacağı tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 6.07.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler