Android işletim sistemli Nokia XL'nin satışına başlandı

Android işletim sistemli Nokia XL'nin satışına başlandı

Mobil Dünya Kongresi 2014'te Nokia'nın Android işletim sistemli ilk akıllı telefon ailesi kapsamında tanıtılan Nokia XL, bugün resmen satışa sunuldu. Asya ve Orta Doğu ülkelerine giriş yapmaya başlayan cihaz, giriş seviye donanımına rağmen geniş ekranı ve oldukça cazip fiyatıyla tüketicileri etkilemeye çalışacak.

Yeşil, turuncu, cam göbeği, sarı, siyah ve beyaz renklerde sunulan bir polikarbonat kasaya sahipNokia XL olan XL, 5 inç büyüklüğünde 800 x 480 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran, 1 GHz çift çekirdekli ARM Cortex-A5 işlemcili Qualcomm Snapdragon S4 Play çipset, 768 MB RAM, 4 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 5 MP arka, 2 MP ön kamera, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, Android tabanlı Nokia Fastlane kullanıcı arayüzü ve 2.000 mAh'lik bir pili beraberinde getiriyor. 190 gram ağırlığındaki telefonun çift SIM kart yuvalı bir versiyonu da bulunuyor.

Google servislerinden arındırılmış bir Android deneyimi sağlayacak Nokia XL, uygulama desteği konusunda yenilenen Nokia Store ve aygıtta önyüklü olarak bulunacak Yandex.Store Android uygulama mağazasını arkasına alıyor. Asya ve Orta Doğu için belirlenen perakende satış fiyatı 109 avro olan akıllı telefon, Türkiye'de 599 TL fiyatla satılacak. Geçen ay satışa çıkan Nokia X, halihazırda 499 liradan alıcı buluyor. XL'nin haziran ayında ülkemize giriş yapması bekleniyor.

Nokia XL sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 7.05.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler