Nokia ve Xiaomi işbirliği resmen açıklandı

Nokia ve Xiaomi işbirliği resmen açıklandı

Birkaç gündür konuşulan Nokia-Xiaomi işbirliğinde ilk resmi adım atıldı. Pekin'de bir araya gelen iki firmanın temsilcileri, çok yıllık bilgi teknolojileri tedariği ve patent lisanslama anlaşmasını resmen imzaladı. Çin medyasının Nokia akıllı telefonlarının üreticisi HMD Global ile ilgili olacağı izlenimi verdiği anlaşma, telekomünikasyon devi Nokia holding ile Xiaomi arasındaki işbirliğini kapsıyor.

Xiaomi çipset kullanması, hatta MIUI kullanıcı arayüzünü lisanslayarak kullanacağı iddia edilen Nokia akıllı telefon planlarıyla bu anlaşma arasında somut bir bağ bulunmuyor. Bugün imzalanan stratejik işbirliği, Xiaomi'ye ihtiyaç duyduğu haberleşme patentleri ve bilgi teknolojilerine erişme imkanı sağlayacak. Xiaomi'nin yayımladığı basın açıklamasına göre anlaşma sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, nesnelerin interneti ve yapay zeka sektörlerini de ilgilendiriyor.

30'dan fazla ülkede mobil cihaz satışı gerçekleştiren Xiaomi, haberleşme sektörünün patent portföyü en geniş ismi Nokia ile yakınlaşarak patent eksikliği hususunda ortaya çıkabilecek yasal sıkıntıları aşmayı amaçlıyor. Aynı zamanda diğer Çinli üreticiler gibi çok sektörlü iş modeliyle Xiaomi'nin Finlandiyalı teknoloji devinin teknolojik imkanlarına fazlasıyla ihtiyacı olduğu kesin.



Eklenme tarihi: 5.07.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler