Nokia'nın Android işletim sistemli yeni telefonu ortaya çıktı

Nokia'nın Android işletim sistemli yeni telefonu ortaya çıktı

Android işletim sistemli ilk akıllı telefonunu geçen ay piyasaya süren Nokia, Lumia ve Asha'dan sonraki üçüncü cihaz ailesinin Nokia X olacağını ilan etmişti. Yeni Android telefonların gelmeye devam edeceğini resmen açıklayan üreticinin bir sonraki aygıtına dair ilk detaylar ortaya çıktı. Nokia X2 adıyla AnTuTu test aracının veri tabanında listelenen Android'li aygıt, selefinden daha büyük bir ekran ve daha güçlü bir donanımı beraberinde getirecek.

4,3 inçlik WVGA (800 x 480 piksel) ekran, 1,2 GHz çift çekirdekli ARM Cortex-A7 işlemci ve Adreno 305 GPU'lu Qualcomm Snapdragon 200 MSM8x10 çipset, 1 GB RAM, 4 GB dahili hafıza, 5 MP ana kamera, 0,3 MP arka kamera ve Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemi tabanlı Nokia Fastlane kullanıcı arayüzüyle donatılacak olan X2, muhtemelen yılın ikinci yarısında satışa çıkacak. Nokia X'ten daha pahalı fiyatlandırılması beklenen cihazın nasıl isimlendirileceği henüz kesinlik kazanmadı. Microsoft idaresindeki mobil cihaz üreticisi, daha önce piyasaya sürdüğü Nokia X2 adlı bar tipi cep telefonuyla karışıklık oluşturmaması için ikinci nesil Nokia X telefonuna daha farklı bir isim verebilir.

RM-1013 model numaralı çift SIM yuvalı versiyonuna ait test bilgi ekranı aşağıda yer alan Nokia X2, satışa çıktığında Moto E gibi alt kategorinin güçlü modelleriyle rekabet etmeye çalışacak. Cihazın yaz aylarında tanıtılıp sonbahar döneminde de tüketicilerin beğenisine sunulması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 24.05.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler