Nokia X'in Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi

Nokia X'in Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi

Android işletim sisteminden gücünü alan ilk Nokia telefonu bu seneki Mobil Dünya Kongresi'nde resmen tanıtılmıştı. Finlandiyalı üreticinin Asha ve Lumia'dan sonraki üçüncü cihaz serisi olarak duyurulan Nokia X ailesi, ana modeliyle çok yakında ülkemizde satışa çıkacak. Seriyle aynı adlı telefon, giriş seviye özellikler, zengin uygulama desteği ve çok sayıda renk seçeneğine sahip polikarbonat kasasıyla ön plana çıkıyor.

4 inç 800 x 480 piksel IPS LCD ekran, 1 GHz ARM Cortex-A5 çift çekirdekli işlemci, Adreno 203 GPU'lu Qualcomm Snapdragon S4 Play MSM8225 çipset,Nokia X 512 MB sistem belleği, 4 GB dahili hafıza, 32 GB'ye kadar microSD desteği, 3 MP sabit odaklı kamera, Bluetooth 3.0, Wi-Fi b/g/n, Android 4.1.2 Jelly Bean tabanlı Nokia Fastlane kullanıcı arayüzü ve 1.500 mAh pilin eşlik edeceği düşük özelliklerdeki telefon, Google servislerine erişimi kısıtladığından Play Store yerine Yandex'in kendi Android uygulama mağazası Yandex.Store ve Nokia'nın kendi uygulama alanından tüketicilere içerik sağlayacak.

499 TL fiyatla ön siparişe açılan akıllı telefonun satışına 15 Nisan tarihinde başlanacak. Bir Android telefona sahip olmak isteyip Nokia X'i edinmeyi planlayan tüketicilerin, tam manasıyla Android platformunu tecrübe edemeyeceklerini şimdiden belirtelim. Ancak Nokia'nın da kendine özgü servislerle aradaki farkı azalttığını söylemek gerekiyor.

Nokia X sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 5.04.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler