Nokia, Symbian ve MeeGo için 1 Ocak'ta resmen desteğini kesecek

Nokia, Symbian ve MeeGo için 1 Ocak'ta resmen desteğini kesecek

Cihaz ve hizmetler bölümü Microsoft'a satılan Nokia, Windows Phone dışındaki mobil işletim sistemleri için yazılım ve içerik desteğini kesmeye hazırlanıyor. Symbian ve MeeGo geliştiricilerine bilgilendirme amaçlı uyarı postası yollayan Finlandiyalı üretici, 1 Ocak 2014'te Ovi Store dijital içerik mağazasına uygulama alımı ve güncelleme yayımlama desteğinin kaldırılacağını ilan etti.

Nokia'nın bu iki ekosistemini sonlandırmayı planIadığı biliniyordu. Ancak Microsoft'un son hamlesiyle birlikte bu sürecin hızlandığı tahmin ediliyor. 1 Ocak sonrası tüketicilerin mağazadan faydalanmaya devam edebileceklerini belirten Nokia, muhtemelen birkaç yıl içerisinde Ovi Store ve diğer uygulama mağazalarını tamamen kapatacak. Zira Nokia'yı sadece Windows Phone platformuna yönelik çalışmalarında kullanacak olan Microsoft, Lumia ve Asha markalarını kendi yatırımları doğrultusunda şekillendirecek ve diğer WP8 iş ortaklarının oluşturmayı başaramadığı bütçe dostu Windows Phone sınıfını meydana getirmeye çalışacak.

Symbian ve MeeGo geliştiricilerinin 1 Ocak'tan sonra Ovi Store'ye yeni içerik başvurusunda bulunamayacağını ve mevcut uygulamalarını güncelleyemeyeceğini tekrar belirtelim.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 7.10.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorumlar

Ersin Tan - 4.11.2013 20:01:00
Sanki çok destek veriyorlardı da, birde kesecekler. :) En son güncelleme 1 yıl önce yapıldı. Ne destekmiş ama... :)
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler