Nokia Sirius tablet ortaya çıktı: Snapdragon 800 çipset, Windows 8.1 RT

Nokia Sirius tablet ortaya çıktı: Snapdragon 800 çipset, Windows 8.1 RT


Microsoft ile imzaladığı iki yıl önceki ortaklık anlaşması nedeniyle yatırımları Amerikalı yazılım devinin Windows Phone ekosistemine tıkılıp kalan Nokia, mobil cihaz ve akıllı telefon piyasalarının lideri olduğu bu dönemden birkaç yıl sonra günümüzdeki seviyesine çakıldı. Eylülün başında yayımladığı basın açıklamasıyla bir zamanların en büyük mobil cihaz firmasının cihaz ve servisler bölümü, marka hakları ve üretim operasyonlarını kapsayan 7,2 milyar dolarlık bir alım gerçekleştireceğini ilan eden Microsoft, Avrupa'nın en köklü teknoloji şirketlerinden birini cüzi bir ödemeyle bünyesine katarak amacına ulaştı.

Nokia, Lumia, Asha gibi markaların tek sahibi haline gelen Redmond merkezli yazılım şirketi, zaten birlikte oluşturdukları gelecek ürün planları konusunda bir değişikliğe gitmeyecek. 6 inçlik Lumia 1520 için 26 Eylül'de bir tanıtım organize edecek olan Microsoft-Nokia, Sirius kod adlı ilk Windows RT tablet bilgisayarını da gün yüzüne çıkarmaya hazırlanıyor. Winsupersite.com'un detaylarını sızdırdığı tablet, yukarıdaki basın görseli sayesinde ilk kez resmi bir görüntüyle internete servis edilmiş oldu.

10.1 inçlik Full HD (1920 x 1080 piksel) IPS LCD ekran, dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974 çipset, 6.7 MP ZEISS mercekli PureView kamera, 4G LTE iletişim teknolojisi, 10 saate kadar kullanım süresi, 589,7 gram ağırlık ve 8,89 milimetre kalınlığa sahip olacak Sirius, çok fonksiyonlu, fiziksel kalvye ve ek güç ünitesine sahip bir kılıfla birlikte gelecek.

499 dolarlık fiyat etiketi nedeniyle Sirius da Windows'un ARM mimarilerine destek sunan ve son bir yılda sergilediği performansla Microsoft'a hayal kırıklığı yaşatan Windows RT'yi kurtamayacak gibi görünüyor. İki hafta içerisinde resmiyet kazanacağı tahmin edilen tablet bilgisayarın Windows 8.1 RT işletim sistemi versiyonunu beraberinde getirmesi bekleniyor.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 13.09.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler