Nokia akıllı telefonları artık Microsoft Lumia markasını taşıyacak

Nokia akıllı telefonları artık Microsoft Lumia markasını taşıyacak

Bir mobil iletişim devini tarihe gömen birkaç milyar dolarlık Nokia alım anlaşması bundan yaklaşık 13 ay önce resmiyet kazanmıştı. Uzun soluklu iş ortağına ait Nokia markasını akıllı telefon ve tabletlerde kullanmak üzere 18 aylığına lisanslayan Microsoft, anlaşmanın sona ermek üzere olması hasebiyle marka değişim faaliyetlerini gerçekleştirmeye başladı. Nokia'ya ait sosyal medya hesapları ve internet sitelerini yeni markaya uygun hale getirmeye başlayan Redmond merkezli yazılım devi, son olarak Nokia Conversations blog sitesinden yaptığı açıklamayla telefon ve tabletlerde hangi ismin kullanılacağını kamuoyuna duyurdu.

Basit telefonlarında 2023'e kadar Nokia markasını kullanmaya devam edecek olan Microsoft'un bundan sonraki akıllı çözümleri Microsoft Lumia damgasını taşıyacak. Siyah renkli sade bir Microsoft logosunu kullanılacağı aygıtların önümüzdeki tatil sezonuna yetişmesi bekleniyor. İddiaya göre, yakında Microsoft Lumia markalı ilk akıllı telefon gün yüzüne çıkarılacak. Son çeyrekte 9,3 milyon telefon satan teknoloji şirketi, özellikle Avrupa'da büyük yükseliş yakalayan satışlarının bütçe dostu modellerden beslendiğinin farkında ve bu sebeple yeni ürün ailesini ekonomik cihazlarla desteklemekte kararlı.

"Gerçek" Nokia cephesinde de ekonomik anlamda tablonun olumlu göründüğünü söylemek mümkün. Android odaklı yazılım geliştirme faaliyetlerini sürdüren firma, son mali rapor açıklamasında, mobil pazara yeniden giriş yapabileceğinin sinyallerini verdi. Fakat en önemli yöneticileri, fabrikaları, iş gücü ve ürün müdürlerini Amerika'ya hibe eden Finlandiyalı üretici, yakın zamanda toparlanıp yıllar önce yapmış olması gereken Android ekosistemine dahil olma kararını alabilecek konumda değil. Efsane şirketin küllerinden doğma ihtimali bulunsa da, bunun çabucak gerçekleşmeyeceğini bilmek gerekiyor.



Eklenme tarihi: 26.10.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

selim denizci - 27.10.2014 04:16:00
hasebiyle ne demek?
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler