Nokia'nın metal kasalı akıllı telefon prototipi ortaya çıktı

Nokia'nın metal kasalı akıllı telefon prototipi ortaya çıktı

2013'te Microsoft tarafından satın alınan ve geçen yıl markası resmen mobil piyasadan silinen Nokia, bu sene bir tasarımcı olarak tekrar sektöre geri dönüyor. Cep telefonu endüstrisinin en tecrübeli isimlerinden biri olan Finlandiyalı şirket, iddiaya göre 2016 ürün yelpazesi için halihazırda üç Android telefon üzerinde çalışıyor. Bugün bahsedilen telefon tasarımlarından birinin ilk prototip görüntüleri internete sızdırıldı.

Yekpare alüminyum kasa dizaynıyla Çinli üreticilerin son dönemdeki kasa üretim teknikleriyle imal edildiği anlaşılan prototip, görüntülerde teknik özelliklerine dair pek fazla detay taşımıyor. Ancak telefonun 5-5,2 inç büyüklüğünde bir ekranla donatılması bekleniyor. Üretimini Foxconn ya da Quanta gibi Uzak Doğulu meşhur OEM'lerden birinin üstleneceği tahmin edilen Nokia telefonları, eğer görüntülenen prototip üzerinden test ediliyorsa çok geçmeden resmiyet kazanmış olacaktır.

Geçen sene yaptığı açıklamayla Nokia'nın bir telefon tasarımcısı ve marka lisansçısı olarak mobil pazara geri döneceğini doğrulayan Nokia CEO'su Rajeev Suri, şirketin üretici ortak arayışında olduğunu duyurmuştu.



Eklenme tarihi: 11.01.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler